Aksaray
DOLAR32.5018
EURO34.9993
ALTIN2439.7

Kanser Hastalarının Çilesi Bitiyor mu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kanser Hastalarının Çilesi Bitiyor mu?
Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinde olmayan onkoloji servisi nedeniyle çevre illerde ilaçlarını almak ve tedavi süreçlerini sürdürmek zorunda kalan hastaların çilesi son buluyor. Ağustos ayı ortası ile birlikte Onkoloji doktoru göreve başlıyor.

Aksaray’da son yıllarda en fazla tartışılan sektörlerin başında gelen sağlık sektöründe il güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Aksaray’daki Eğitim ve Araştırma hastanesinde onkoloji doktorunun olmayışından kaynaklı olarak tedavilerine şehir dışında devam etmekte olan kanser hastalarının sorunları nihayetinde çözülüyor. Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun girişimleri ile geçtiğimiz ay Aksaray’a ataması yapılan 9 Doktordan birisi olan tıbbi onkoloji uzmanının Ağustos ayı ortasında görevine başlayacağı öğrenildi. Onkoloji doktorunun atanmasıyla beraber harekete geçek Aksaray belediye başkanı Dr.Evren Dinçer’de kanser tedavisi gören Aksaraylıların ve yakınlarının daha fazla yıpranmaması için hastanedeki servisin bir an önce faaliyete geçmesi için gerekli tüm ekipman ve desteğin Aksaray belediyesi tarafından da verilmesi için yasalar çerçevesinde çalışmaların başlatılmasını istedi. Konuya ilişkin gazetemiz yazı işleri müdürü Nazmi Çalışkan ile görüşen başkan Dinçer; “Kanser tedavi süreci Devlet tarafından karşılanan zor bir hastalık. Ne yazık ki ilimizde onkoloji servisinin eksikliği nedeniyle hastalarımız çevre illere gidip gelmek zorunda kalıyor. Bu yorucu bir yolculuk olurken aileler de bu süreçte ekonomik olarak da çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bu nedenle ilimize ataması yapılan onkoloji uzmanının göreve başlaması ile birlikte bizde Aksaraylı hemşerilerimiz için belediyemiz olarak yasaların bizlere verdiği izin çerçevesinde servisin bir an önce faal duruma gelmesi adına belediye olarak her türlü maddi desteği vereceğiz. Tedavi sürecindeki Aksaraylıların artık başka illere gitmelerini ve burada konaklama ve ulaşım gibi sorunları yaşamalarını istemiyoruz” dedi.

Başkan Dinçer seçim vaatleri arasında yer alan ancak halen yapımına başlanamayan hasta yakınları için yaptırılacak konukevi konusunda yaptığı açıklamada ise; “İlimizde büyük şehirlerde olan hasta ve hasta yakınları için hastane yakınında bir konukevi projemiz var. Bu proje için çalışmalarımızı tamamladık ve 30 odalı bir iş için 4 kez ihaleye çıktık. Bu ihalelere katılan olmadı. Bununla beraber aynı proje kapsamında hastane yakınındaki bir külliye projesi için de 3 kez ihaleye çıkmamıza rağmen buna da katılım olmadı. Ancak bizler bu işlerin yapılabilmesi için yeniden ihale sürecini başlatıyoruz. Hem hasta konuk evi hem de külliye için yeniden ihaleye çıkılacak ve bu projemizi de tamamlayacağız. İl dışından tedaviye gelenler veya çevre köy,kasaba ve ilçelerden gelen hemşerilerimiz için de bu konukevi bir sorunu daha ortadan kaldıracak” dedi.

Onkoloji bölümü konusunda konuşan hasta yakınları da Onkoloji servisinin vakit kaybetmeden açılması gerektiğini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Kanser çeken hasta için de çevresindeki ailesi için de çok sıkıntılı bir hastalık. Bu süreci yaşamayan bilmiyor ne yazık ki. Devlet tedavi sürecinde her türlü desteği vermesine karşılık Aksaray’da olmayan servis nedeniyle hastalar ve yakınları hem maddi hem de manevi olarak büyük bir çöküş yaşıyor. Bu tedavi için alınacak ilaçlar ve ışın tedavileri için başka illere gitmek durumunda kalıyoruz. Hu süreç hem hasta için hem de bizler için büyük sıkıntıya neden oluyor. Bu sıkıntı zaman ve yorgunluk dışında maddi olarak da büyük sıkıntılara neden oluyor. Bu günübirlik gidişlerin dışında ikamet zorunluluğu da oluyor. Bu süreçler aylarca hatta tedavi boyutuna göre yıllarca devam ediyor. Bu tedavi için sürekli olarak otobüs dışında özel araçla ulaşım yapma zorunluluğu oluyor. İlaç alımından sonra orada kalmak ve yeniden Aksaray’a gelmek için belli maliyetler gerekiyor. Gücü olan bile gerçekten bu süreçte yıpranırken gücü olmayanlar tedavilerini aksatabiliyor veya hastasının tedavisini ulaşım nedeniyle bire bırakabiliyor. Aksaray’da onkoloji servisinin açılacak olması bizler için ve Aksaray için büyük nimet. Bu işe sebep olanlardan Allah razı olsun” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Böyle Hırsızlık GörülmediÖnceki Haber

Böyle Hırsızlık Görülmedi

Jandarmadan Kaçış YokSonraki Haber

Jandarmadan Kaçış Yok

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar