Aksaray
DOLAR32.5429
EURO34.8293
ALTIN2425.1

Kaşlı; Aksaray’a Askeri Birlik İstedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaşlı; Aksaray’a Askeri Birlik İstedi
MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı Bütçe Görüşmeleri sırasında Milli Savunma Bakanlığı Bütçesi görüşülürken yaptığı konuşmada Aksaray’a kapsamlı bir Askeri Birlik kurulmasını istedi.

Konuşmasında Aksaray’ın Coğrafi Konumuna dikkat çeken ve hızla gelişme eğiliminde bir il olduğunu vurgulayan MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı şunları söyledi:

“Sayın Başkan, Sayın Bakanım, Kıymetli Komisyon Üyeleri, Sayın Bakan Yardımcılarım, Değerli bürokratlarımız ve basınımızın saygın temsilcileri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle, Millî Savunma Bakanlığı Bütçesinin Devletimize ve Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve terörü kaynağında yok etmek maksadıyla icra edilen, muharip ve destek uçaklarının yanı sıra İHA/SİHA'lar ile 70'e yakın hava aracının görev aldığı ve 81 vatandaşımızın yaralandığı İstiklal terör saldırısına atıfla belirlenen 81 hedefin başarıyla imha edildiği Pençe- Kılıç harekâtını tüm gücümüzle destekliyor, en alt rütbeden en üst rütbeye kadar görev alan tüm Mehmetçiklerimizin hepsini ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Ayrıca Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Sayın Bakanım; Ankara'ya sınır olan ve bir buçuk saat mesafede bulunan Anadolu’nun merkezi konumundaki Aksaray, coğrafi konumu itibarıyla Kuzeyi Güneye, Doğuyu Batıya bağlayan yolların kesişim noktasında yer almaktadır. Aksaray ile Konya arasında bulunan ikinci büyük ilçemiz Eskil, Aksaray Merkezine 60 Kilometre uzaklıkta olup Tuzgölü'ne kıyı sahası bulunmaktadır. Tuzgölü Havzasında Şereflikoçhisar Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezi Komutanlığı sürekli olarak top atışı denemelerini icra etmektedir.

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme vakfı ortaklığıyla kurulan, Ülkemizin bölgesinde Lider Ülke hedefi doğrultusunda millî savunma çözümleriyle Yıldırım Füze sisteminden, Cirit Lazer Güdümlü Füzeye, Karadan Karaya Füze Sistemi Bora’dan SOM füzesine, MAM L, MAM T gibi birçok yerli ve milli mühimmatı Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterine kazandıran ROKETSAN birçok atış testini tuz gözü havzasında icra etmektedir. Yine ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Roket yarışları da her yıl tuz gölünde gerçekleştirilmektedir.

Sayın Bakanım; Aksaray, Tuzgölü Havzasıyla iç içe olması, Helvadere Nora Antik Kenti gibi kültürel mirasımızın birçok örneğine ev sahipliği yapması, rakım ve coğrafi özellikler yönünden askeri eğitimlere oldukça elverişli olan, özellikle Türkiye'de ve Dünyada ender güzellikte yamaç paraşütü uçuş alanlarına sahip Hasandağı Bölgesini bünyesinde barındırması gibi birçok stratejik avantaja sahiptir.

Fetö Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında kent merkezlerinden kaldırılan askeri birliklerin o günkü mevcudiyeti düşünüldüğünde askeri birliklerin böyle avantajlı bölgelere yöneltilmesi ülkemizin milli güvenliği için de oldukça elzemdir.

Sayın Bakanım; Tüm bu hususular göz önünde bulundurularak Aksaray’ımızda Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu veya Kayseri Komando Tugayı benzeri kapsamlı bir askeri birliğin Aksaray ilimizde kurulmasını Aksaray'ımız ve Aksaraylı hemşehrilerimiz adına Bakanlığımızdan talep etmekteyiz.

Aksarayımızın böyle kapsamlı bir askeri birliğe ev sahipliği yapması hem çevre illerimizdeki yoğunluğu azaltacak hem de Aksarayımıza ekonomik ve sosyal anlamda can suyu olacaktır.

Sözlerime son verirken Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna birlikte hazırlandığımız bu günlerde Türkiye'nin üniter yapısına kasteden hain odaklara karşılık olarak verdiğimiz bu kutlu ve onurlu mücadelenin öncüsü Millî Savunma Bakanlığımızı ve tüm unsurlarını cani gönülden tebrik ediyor, Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha gururla ifade ediyorum.

Bütçemizin vatanımıza, milletimize, Bakanlığımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Konseptiyle AçılıyorÖnceki Haber

Yeni Konseptiyle Açılıyor

CHP Kadın Kolları “Her Kadın Bir Hayattır”Sonraki Haber

CHP Kadın Kolları “Her Kadın Bir Hayattı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar