Aksaray
DOLAR32.3923
EURO35.1017
ALTIN2326.6

Kentsel Dönüşümde İlk Yıkım Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentsel Dönüşümde İlk Yıkım Başladı
Başkan Dinçer; ‘’Kentsel Dönüşüm Çalışmaları İle Şehrimizin Çehresini Değiştireceğiz’’Şehre kalıcı eserler üretmek ve modern kent görünümüne kavuşturmak için birçok çalışmaya imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Hamidiye Mahallesi için planladığı kentsel dönüşümde ilk binaların yıkım işlemlerini başlattı.

Şehrin merkezinde bulunan Hamidiye Mahallesi Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile Kentsel Dönüşüm Rezerv Alanı olarak ilan edilmişti. Başkan Dinçer buraya güvenli, sağlıklı ve modern binalar kazandırmak için kentsel dönüşüm projesi başlattı. 23 Bin Metrekarelik alanda 650 bağımsız birimin dönüştürüleceği projede ilk olarak mahalleye bilgilendirme ofisi kuruldu.

Belediye yetkilileri bilgilendirme ofisinde mahalle sakinlerine bilgi vererek talep toplama işlemlerine başladılar. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u sık sık ziyaret ederek Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesini istişare etti.

Proje üzerinde yapılan tüm çalışmalar hızla ilerlerken gelinen süreçte ilk binanın yıkım çalışmaları başlatıldı. Yıkım çalışmalarına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında başlatılan yıkım çalışmalarında ilk olarak 30 yıldır atıl durumda olan ve çirkin görüntü oluşturan bir binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım çalışmalarında basın mensuplarına konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Hayırlı günler diliyorum bugün şehrimiz için anlamlı bir gün. Şehrimizde daha önceden çalışmasını yaptığımız ve kararlarını aldığımız kentsel dönüşüm sürecinin yıkım çalışmaları için start veriyoruz. Malumunuz Hamidiye Mahallemiz Kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan bir mahallemizdi. Seçim vaatlerimizden olan bir projemizdi. Şehrimizde bunu yaygınlaştırarak şehrimizin çehresini değiştirmek ve Aksaray’ı yeni bir kimliğe kavuşturmak adına önemli bir adımdı. Bizde göreve geldiğimizde bunun için çalışmalara başladık hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Sayın Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu’nun destekleri ve Sayın Valimizin katkıları ile bu çalışmaları nihayetlendirdik. Bugünde startını veriyoruz. Kentsel dönüşüm ihtiyacı bulunan alanlarda planlı olarak yıkım işlemleri gerçekleşecek. Toplu Konut İdaremiz ile birlikte süreci takip ederek konutları hızlı bir şekilde yaparak hak sahiplerine teslim edilecek. Aksarayımız için önemli bir gün tarihi bir an diyebiliriz şehrimizin çehresini değiştirecek bir çalışmaya şahitlik ediyoruz. Projemizde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Dedi.Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ardından basın açıklamalarında bulunan Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Ulu Camimizin, Belediye Binamızın yakınında ve şehrimizin merkezinde yer alan bu noktayı bir dönüşüme tabi tutuyoruz. Burada daha yaşanır daha modern baktığımızda içimizi açacak bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Kentsel dönüşümler çok zordur çok meşakkatlidir bunun için tüm övgüler tüm tebrikler Belediye Başkanımız Evren Dinçer beye nedeni şu ki hiçbir Belediye Başkanı böyle sıkıntılı bir işe girmek istemez. Hepimiz şehrimizin güzelleştirilmesi için atılan bu adıma sahip çıkalım. Destek olalım ve projenin hızlı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayalım. Belediye Başkanımızın her zaman yanındayız. Şehrimizin çehresini değiştirecek bir projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ Dedi.Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ve Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun basın açıklamalarının ardından belirlenen noktalardaki binaların yıkım işlemlerine başlanıldı.(Basın Bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ, Temmuz Verilerine Göre En Popüler 100 Marka ArasındaÖnceki Haber

ASÜ, Temmuz Verilerine Göre En Popüler 1...

Engelsiz Yaşam Merkezinin Temeli Dualarla AtıldıSonraki Haber

Engelsiz Yaşam Merkezinin Temeli Dualarl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar