Aksaray
DOLAR32.2639
EURO35.1243
ALTIN2499.6

Köse “Avukat İçin de Adalet Diyeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köse “Avukat İçin de Adalet Diyeceğiz”
Aksaray Barosu Başkanı Avukat Ferit Köse, avukatlık mesleğine ilk adımını atan avukatların ruhsat alma törenlerinde yaptığı konuşmada 27 Nisan Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan Büyük Savunma Mitingi’ne bütün avukatları davet etti.

Aksaray Barosu Başkanı Avukat Ferit Köse, avukatlık mesleğine ilk adımını atan avukatların ruhsat alma törenlerinde yaptığı konuşmada 27 Nisan Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan Büyük Savunma Mitingi’ne bütün avukatları davet etti.

4 avukatın ruhsat alma töreni Aksaray Barosu’nda gerçekleştirildi. Törende konuşan Baro Başkanı Ferit Köse, avukatlık mesleğinin önemine dikkat çekti. Köse, ruhsat törenindeki konuşmasında; “Öncelikle ruhsat alacak meslektaşlarımızın avukat olmalarında en büyük pay sahibi olan onların her anlarında yanında olarak maddi ve manevi büyük fedakarlıklarla bugünlere gelmelerini sağlayan ailelerine ve yakınlarına Baromuz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca staj dönemi boyunca onlara bilgi ve birikimlerini aktararak onları avukatlık mesleğine hazır hale getiren ustalarına da teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün yeminini edip cüppesini giyerek aramıza katılacak olan meslektaşlarımızın mesleğe başlamaları Aksaray Barosu ailesinin daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Bugünden sonra taşıyacakları avukat sıfatı onların bundan sonraki hayatlarını tamamen değiştirecek ve kendilerine büyük bir sosyal sorumluluk yükleyecektir. Bildiğiniz üzere avukatlar yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler. Her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların çözümünde adalete uygun olarak davranan avukatlar adaletin yardımcısıdır. Avukatlar; hak savunucusu niteliğindeki meslekleri gereğince, müvekkillerinin haklarına ulaşmasını sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedirler. Adalete erişim hakkı için güçlü avukat, güçlü avukat için güçlü baro gerekir. Yurttaşın haklarının savunucusu avukat, avukatın savunucusu barodur.  Baro yalnızca meslek örgütü değil, yurttaşların başta adil yargılanma olmak üzere, hak ve özgürlüklerinin takipçisidir. Baro ve avukat zayıf düşerse, bundan en büyük zararı yurttaşlar ve hukuk düzeni görür. Bunu dile getirmek için bugüne kadar hep “Güçlü Baro Güçlü Avukat”, “Herkes için adalet, adalet için avukat” dedik. Ancak ülkemizde avukatların sosyoekonomik sorunları her geçen gün arttı. Mesleğimizin ve Baroların ekonomik sürdürülebilirliği tarihimizin en alt düzeyine inmiş durumdadır.

 Yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda hukuki ve fiziki şiddetle de karşı karşıyayız. Avukatlar, müvekkiliyle özdeşleştiriliyor, yargılanıyor, darp ediliyor, yaralanıyor ve öldürülüyor. Bugün “Avukat İçin de Adalet!” diye haykırmak zorunda kalıyoruz. Yaşadığımız sorunlar, mesleğimizin icrasını zorlaştırırken adaletin tesisi önünde bir engel oluşturuyor. Hal böyle iken hak savunucusu olan avukatların kendi haklarını savunmak için de bir söz söylemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Köse konuşmasının devamında hafta sonu gerçekleştirilecek olan büyük mitinge katılım çağrısı yaparak, “Türkiye’nin 81 ilinde, 190 bin avukatın kayıtlı olduğu meslek örgütleri olarak, avukat için adaletin sağlanması için basın aracılığı ile çağrıda bulunuyoruz. Yurttaşların hak arama özgürlüğünün teminatı olan savunmayı temsil eden avukatlar, onların örgütlü gücü Barolar ve Türkiye Barolar Birliği olarak; 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Ankara’da “Avukat İçin de Adalet” demek, mesleğimizin çözüm bekleyen sorunlarını bir kez daha haykırmak, şiddete ve ekonomik sorunlarımıza karşı meslek onurumuzu ve emeğimizi savunmak için buluşuyoruz ve tüm meslektaşlarımızı Cumartesi günü yapılacak olan Büyük Savunma Mitingi’ne davet ediyoruz. Bizler dün olduğu gibi bugün ve yarın da, Adalet için sorumluluk yüklenen her avukatla birlikte, “avukat için de adalet” mücadelesinde kararlılıkla ilerleyecek, onurlu meslek mirasımızı geleceğe taşıyacağız. Unutmayalım ki avukatların sesi kesilirse yurttaşların da nefesi kesilir. 4 meslektaşımız daha aramıza katılacak ve biz Aksaray Barosu ailesi 4 kez daha büyüyecektir.” dedi. Köse’nin konuşmalarının ardından mesleğe ilk adımını atan avukatlar cübbelerini giyerek belgelerini Baro Başkanı Köse’nin elinden aldı. Köse, yeni avukatlara mesleki hayatlarında başarılar diledi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gölgeler OlduÖnceki Haber

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gölgeler...

Lösemi Hastası Talha TOGG ile Şehir Turu YaptıSonraki Haber

Lösemi Hastası Talha TOGG ile Şehir Turu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar