Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Kütüphane Verilerinde Sınıfta Kaldık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütüphane Verilerinde Sınıfta Kaldık
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2023 yılı kütüphane istatistikleri açıklandı. Açıklanan verilere göre Aksaray’da 2023 yılı itibariyle halk kütüphanelerinde toplam 86 bin 507 kitap mevcut olduğu kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2023 yılı kütüphane istatistikleri açıklandı. Açıklanan verilere göre Aksaray’da 2023 yılı itibariyle halk kütüphanelerinde toplam 86 bin 507 kitap mevcut olduğu kayıtlara geçti.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre çevre iller arasında en alt sırada yer alan Aksaray’da 7 ilk halk kütüphanesinin bulunduğu belirtildi. İl halk kütüphanelerinden yararlanan kişi sayısı ise 136 bin 835 oldu. Kütüphanelere kayıtlı üye sayısı 37 bin 832 olurken ödünç verilen materyal sayısı 47 bin 816 olarak kayıtlara geçti. Kütüphane verilerinde çevre illere göre dibi gören Aksaray’ın istatistiklerini değerlendiren vatandaşlar okumaya olan ilginin arttırılması için farkındalık çalışmalarının yürütülmesi gerektiğini söyledi. Kütüphane varlığının arttırılmasının yanı sıra okuma oranlarının da yükseltilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan kütüphane istatistikleri ilimizin kitap fakiri olduğunu gösteriyor. Farklı alanlarda pek çok istatistikte zirvede bulunan ilimiz kitap konusuna gelince sınıfta kalmış görünüyor. Şehrimizde kütüphane varlığını arttırmaya yönelik çeşitli faaliyetler yapılıyor ancak bunların farkında bile olmayan pek çok vatandaşımız var. Okumaya ve kitaplara olan ilgilimizin arttırılmasına yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor. Okumayan bir toplumun geleceğinin aydın olması da pek mümkün görünmüyor. Geleceğimize sağlam adımlar atmak ve yön verebilmek için kütüphane ve kitap varlığımızı arttırarak bunlardan fayda sağlanmasına da katkı sunmalıyız. Kitaba verilen önem geleceğe verilen önemi gösteriyor. Üzerimizdeki bu olumsuz kimlikten bir an önce kurtulmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandılar. Diğer taraftan TR71 bölgesinde yer alan illerden Kırıkkale'de 2023 yılı itibariyle halk kütüphanelerinde toplam 195 bin 873 kitap, Niğde'de 180 bin 516 kitap, Nevşehir'de 427 bin 176 kitap ve Kırşehir'de 189 bin 635 kitabın mevcut olduğu açıklandı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BİLİMİN KALBİ BU FESTİVALDE ATIYORÖnceki Haber

BİLİMİN KALBİ BU FESTİVALDE ATIYOR

Dinçer, YKS’ye Girecek Öğrencilere Başarılar DilediSonraki Haber

Dinçer, YKS’ye Girecek Öğrencilere Başar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar