Aksaray
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Masraf Dönemi Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Masraf Dönemi Başlıyor
Kış mevsimi için hazırlıklara başlayan vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle sıkıntı yaşarken okulların da uzun sürenin ardından eğitime başlayacak olması vatandaşları kara,kara düşündürüyor.

Dünya genelinde milyonlarca insanın sağlığının bozulmasına neden olan ve 2 milyondan fazla kişinin ölümüne yol açan koronavirüs salgını ile mücadele aralıksız sürerken koronavirüsün etkileri eğitimden ticarete her alanda hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkemizde görülen ilk koronavirüs vakasının ardından uzaktan eğitime başlayacak olan okullar konusunda Milli Eğitim Bakanlığı 6 Eylül tarihinde yüz yüze eğitim döneminin başlayacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklama ve yaklaşan kış mevsimi öncesi kışlık alışverişlerini tamamlamak isteyen vatandaşlar  da yüksek seyreden gıda fiyatları ve okul hazırlıkları nedeniyle tam anlamıyla çıkmaza girdi.

Özellikle kışlık salça,biber,kurutmalık gibi ürünlerin fiyatlarının çok yüksek seyretmesi ve öğrencisi bulunan hanelerin öğrenci başına belli bir bütçe ayırması nedeniyle sıkıntılı süreç yaşayan aileler Pazar yerlerinde ucuz alışveriş yapmak için tezgah,tezgah dolaşmasına rağmen aile bütçesini denkleştiremediklerini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Her yaz döneminde olduğu gibi bu sene de kış için hazırlıklara başlamaya çalışıyoruz ama başlayamıyoruz. Sebze fiyatları geçen seneki kış mevsiminden bile daha pahalı. Hiçbir şeyin yanına yaklaşılmıyor. Salça,biber ve sebze kurutmak için pazara geliyoruz ama domatesin bile yanına yaklaşılmıyor. Buna ek olarak okullar 2-3 haftaya kadar açılacakmış. Çocuklar için de hazırlıklar yapılacak. Okullar açıldığında bunların kırtasiye masrafları başta olmak üzere bir çok masraf olacak. Aile ekonomimiz salgın nedeniyle zaten iyi değildi şimdi nasıl bunların hepsini yapacağız bunu bilmiyoruz. Bu fiyatlara zaten hedeflediğimiz hazırlıkları yapamayacağız. Şimdi kışlık için sebze fiyatları artıyor 1 ay sonra kış ekmekleri başladığında da un,yumurta gibi ürünlere zamlar yapılacak. Bunları bizler biliyoruz çünkü her sene aynısı oluyor.

Okulların açılma süreci konusunda da inşallah geçen seneki gibi olmaz,geçen sene de okullar açılıyor dendi. Bizler alışverişlerin bir kısmını tamamladıktan sonra okullar tekrardan kapatıldı. Lütfen bizlere masraf açmayın. Ay sonunu zor getiriyoruz. Devletimizin verdiği kitapların haricinde kitap istenmemesini rica ediyoruz. Bir sınıfta 30 öğrenci varsa bunlardan 5-6’sının durumu iyi. Öğretmenler onların talepleri doğrultusunda ek kitap aldırıp diğer kitapları kullanmıyorlar. Sayın Valimizden ricamız bu sene bari bu konuda öğretmenlerimize çağrıda bulunması” dediler. (Haber:H.Recep Turan)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÖTV İndirimi İkinci El Fiyatlarını EtkilemediÖnceki Haber

ÖTV İndirimi İkinci El Fiyatlarını Etkil...

Aşıda Ülke Ortalamasında UzağızSonraki Haber

Aşıda Ülke Ortalamasında Uzağız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar