Aksaray
DOLAR32.5724
EURO35.01
ALTIN2420.3

Nüfusumuz 430 Bin Araç Sayımız 144 Bin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nüfusumuz 430 Bin Araç Sayımız 144 Bin
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şubat Ayı verilerine göre Aksaray Trafiğinde kayıtlı araç sayısı 143 bin 44’e ulaştı.

TÜİK Türkiye’deki ve illerdeki motorlu kara taşıtı verilerini açıkladı. Şubat ayı verilerine göre ülkemizdeki motorlu kara taşıtı sayısı 26 milyon 748 bin 508’e ulaşırken Aksaray’da kayıtlı araç sayısı da 143 bin 44’e ulaştı.

Aksaray’da tescilli araçların cinslerine göre dağılımı ise 73 bin 377 otomobil, 22 bin 563 traktör, 20 bin 479 kamyonet, 16 bin 56 motosiklet, 7 bin 163 kamyon, bin 432 minibüs, bin 360 otobüs ve 614 özel amaçlı araçlar şeklinde oldu.

Tescili yapılan araçların 68 plaka ile tescil edilen araçları kapsaması nedeniyle Aksaray dışından alınan ve plaka tescilleri çevre illerde görünen araçlar bu verilerde yer almazken verilere bu araçlarında eklenmesiyle araç sayısının açıklananın çok üzerinde olduğu tahmin edilirken otopark ve hatalı parklanmalar Aksaray için en büyük sorun olmaya devam ediyor. Özellikle çarşı merkezi ve bu merkeze çıkan ara yollarda trafik akışı durma noktasına gelirken ana arterlerde de kural tanımaz sürücülerin yol üzerine park etme çabası trafik sorununun büyümesine neden oluyor.

Çarşı merkezinde bulunan otoparkların yetersiz olduğunu savunan vatandaşlar artık çarşı merkezindeki bazı noktaların yolların durumu nedeniyle parka yasaklanması gerektiğini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray trafiğindeki araç sayısı gözle görünür şekilde artmasına ve trafik sürekli sorun olmasına rağmen alınması gereken tedbirler konusunda geç kalınıyor. Dar olan yollar adeta otopark gibi kullanılıyor. Artık merkezdeki ara yollar ve merkeze çıkan yollarda trafiğin daha rahat akması için yol kenarlarına ücretli veya ücretsiz parkların tamamen yasaklanması ve merkeze yakın yerlere katlı otoparklar yapılması gerekiyor. Ana arterlerde de birçok sürücü ikinci hatta üçüncü sıraya araçlarını park ederek işlerini görmeye çalışıyorlar. Polis ekiplerinin uyarması sonrası araç başına gelen bu sürücüler daha sonrasında yeniden aynı yere park ederek trafiği perişan hale getiriyorlar. Bu durum günün en yoğun saatlerinde akşama kadar böyle devam ediyor. Artık bu trafik için önemli tedbirler alınmalı ve dar olan cadde ve sokaklarda parklar yasaklanmalı. Bir kişinin yaptığı hata bütünüyle trafiğin aksamasına neden oluyor ve her yapanın yaptığı hata yanına kar kalıyor. Kimse hatasının bedelini ödemezken hatası olmayan sürücüler başkalarının hatalarını ödüyorlar” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kökleri Bir Türlü KurumuyorÖnceki Haber

Kökleri Bir Türlü Kurumuyor

Belediyeden Hergün Bin 500 Kişiye İftarSonraki Haber

Belediyeden Hergün Bin 500 Kişiye İftar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar