Aksaray
DOLAR32.3869
EURO34.5955
ALTIN2385.4

Okul Kıyafetlerinde Değişiklik Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul Kıyafetlerinde Değişiklik Yok
Millî Eğitim Bakanlığı 11 Eylül tarihinde başlayacak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin velilerin ekonomik anlamda zorlanmaması için zorunlu haller dışında okul kıyafeti değişikliğine gidilmemesini istedi.

11 Eylül tarihinde başlayacak 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına ilişkin tedbirlerini açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) velilerin en fazla şikâyet ettiği okul kıyafeti konusunda zorunlu halle dışında okul kıyafetlerinde değişikliğe gidilmemesini istedi.

Aksaray Genelinde bazı okullarda her dört senede bir değiştirilen okul kıyafetleri nedeniyle bir çok mağaza okul kıyafeti satmaktan vazgeçerken okula devam eden öğrencilerle yeni başlayan öğrencilerin kıyafetleri arasındaki değişiklikte tartışmalara neden oluyordu.

Veliler “Okullar Karara Uymalı ve Denetlenmeli”

Milli Eğitim Bakanlığının kararının geç kalınmış ve yerinde bir karar olduğunu söyleyen veliler kontrolünde önemine dikkat çekerek yaptıkları açıklamalarda; “Okulların açılmasına bir aydan az bir süre kaldı. Her sene olduğu gibi artık okul ve kış hazırlıklarına başlayacağız. Her sene okul dönemi kılık kıyafet başta olmak üzere bizlere çıkartılan ek masraflar aile bütçelerimize çok zarar veriyor. 30 Kişilik bir sınıfta 5 çocuğun ailesinin durumu her şeyi almaya müsaitken gerisi bunları yapabilmek için ciddi maddi sıkıntıların içine giriyor. Özellikle sürekli değiştirilen okul kıyafetleri nedeniyle veliler okul açılmadan okul bütçelerinin tamamını bitiriyor. Eğer bu kıyafetler değiştirilmeden her yıl aynı kalsa aynı evin içerisindeki çocuk abisinin kıyafeti ile bu okula gider. Ama aynı avlu içerisinde farklı kıyafetle gezen çocukları görüyoruz. Sebebi okul aile birliği denilen bir birliğin kararı ile okul kıyafeti değiştiriliyor ve geçen sene alınan kıyafet yeni dönemin kıyafetinden farklı oluyor. Bununla ilgili zorunlu değilsiniz deniyor ama zaman ile çocuklar kıyafet farklılığından yeni kıyafet istemeye başlıyorlar.

Bizler seneler öncesinde siyah veya mavi önlüklerle okulları bitirdik. Bizler çok aşırı tahrip olmamışsa abilerimizin kıyafetleri ile okula devam ederdik. Okul dönemi sadece yeni yaka alınırdı. Önlükler değişmediği için çarşıdaki esnafların neredeyse tamamı bu önlükleri sattığından fiyat farklılığı da olmazdı. Sonrasında okul kıyafetleri okullara yani hiç görüp bilmediğimiz okul aile birliklerine bırakıldı. Bu sözde birlikler okul kıyafetleri ile uğraşmaktan başka iş yapmadı. Bazı okullarda kıyafetler senelerce değiştirilmezken bazı okullar her 4 senede bir kıyafetleri değiştiriyor. Bu değişiklik yeni kıyafet almayı zorunlu hale getiriyor. Bu nedenle Bakanlığımızın kararı önemli ve uygulanmalı. Zorunlu haller dışında ibaresini tüm okullarımız, pardon okul aile birliklerimiz kullanmaya gayret edecektir. Lütfen denetim yapılsın ve kıyafet değişikliğine gidecek okul bunun nedenini açıklasın. Artık bir kişinin sabah kalkıp kıyafet değiştirmesinden bıktık usandık. Bu yıl ekonomik durumlar ortada iki yakamızı bir arada tutmaya çalışıyoruz” dediler.

Esnaflar “MEB’in Kararı Yerinde”

Aksaray’da okul kıyafetleri satan bazı işletmelerde Milli Eğitim Bakanlığının kararının yerinde olduğunu söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Bizlerde artık okulların sürekli kılık kıyafet değiştirmelerinden bıktık usandık. Hemşerilerimiz bizleri bu işten çok fazla kazanıyoruz sanıyor ama gerçek durum böyle değil. Her değiştirilen okul kıyafetinde onlarca forma depolarda çürümeye terkediliyor. Okul aile birlikleri kararı ile bazen hiç haber verilmeden yapılan değişiklikler nedeniyle çok büyük mağduriyetler yaşadık. Biz esnaflar olarak bu kıyafetlerin artık sabit kalmasını ve değiştirilmemesini istiyoruz. Bu konuda velilerimiz kadar bizlerde mağdur oluyoruz. Aksaray genelinde bu sorundan dolayı 4-5 mağaza dışındaki esnaflar bu nedenle okul kıyafeti satmaktan vazgeçtiler. İnşallah denetimler sıkı şekilde yapılır ve kıyafet değiştirmeye karar veren okulların açıklamalarını da bizlerde görürüz. Valiliğimiz ve il milli eğitim müdürlüğümüz inşallah bu süreçte okullarda yapılan değişikliklerin sebebini sorar” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Araç Sayısı 150 Bin Sınırına UlaştıÖnceki Haber

Araç Sayısı 150 Bin Sınırına Ulaştı

İHH Ekibi Hasan Dağı’na TırmandıSonraki Haber

İHH Ekibi Hasan Dağı’na Tırmandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar