Aksaray
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Okullarda Suça ve Suçluya Geçit Yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullarda Suça ve Suçluya Geçit Yok
Aksaray’da okul çevrelerinde güvenliğin arttırılması ve eğitim öğrenim gören çocukların ve gençlerin korunması adına güvenlik güçleri suça ve suçluya karşı kararlı çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet ve jandarma ekipleri okul güvenliği çalışmaları kapsamında yılın ilk iki ayında il genelinde 170 okulda görev aldı.

Aksaray Valiliği koordinesinde Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği okul güvenliği çalışmalarında okullarda öğrencilerin servis güvenliğini ön planda tutarak gerekli kontrollerin yapıldığını kaydetti. Bu kapsamda yılın ilk iki ayında gerçekleştirdiği çalışmaların verilerini paylaşan güvenlik güçleri bu sürede 213 öğrenci servisinin kontrol edildiğini ve 8 öğrenci servisinin trafikten men edildiğini belirtti. 60 servis sürücüsüne eğitim veren güvenlik güçleri polis bölgesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 170 okulda risk değerlendirmeleri yaparak okulları öncelik derecelerine göre ayırdı. Ocak ve Şubat ayında il genelinde 170 okulda, 5'i sabit olmak üzere 141 personel ve 33 ekip ile görev yapan emniyet ve jandarma ekipleri okulların çevresinde ayda iki defa olmak üzere çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik 12 uygulama yaptığını açıkladı. Yapılan uygulamalarda; bin 46 şahsın GBT sorgusu yapılırken 37 internet salonu, 410 işyeri ile 164 park ve bahçe denetlendi. Ayrıca 170 okulda görevlendirilen rütbeli personelce muhtelif tarihlerde; 431 kez ziyaret edilip bilgi alışverişinde bulunuldu.

Öte yandan 16 okulda toplamda 8000 öğrenciye ‘Siber Zorbalık’ ve ‘Kayıp Çocuklar’ konusunda bilgilendirme yapıldı. Okulların çevresinde yaşanabilecek olaylarda daha hızlı irtibat sağlanabilmesi için okul müdürleri ve Çocuk Şube Müdürlüğü ile ilgili personelin olduğu Güvenli Okul Whatsapp

Grubu kuruldu. Emniyet ve jandarma ekipleri okul çevrelerinde meydana gelebilecek olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve geleceğin teminatı olarak görülen çocukların ve gençlerin güvenli ortamda eğitim almasının sağlanması adına çalışmalarının hız kesmeden devam edeceği mesajını verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yariz Ailesi Ramazan Geleneğini BozmadıÖnceki Haber

Yariz Ailesi Ramazan Geleneğini Bozmadı

Seçmen Kaydı Dolandırıcılığına Dikkat!Sonraki Haber

Seçmen Kaydı Dolandırıcılığına Dikkat!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar