
Aksaray'ın merkezi noktalarında sürücüler için en büyük sorunların başında gelen otopark sorunu son aylarda Mahalle aralarında da görülmeye başlarken özellikle sokak aralarına gelişigüzel şekilde bırakılan kamyon ve TIR'ların sorunu arttırdığı belirtilerek bu araçlar için bir park alanı yapılması isteniyor.
Araç sayısı ve çarpık yapılaşma nedeniyle kent merkezinde devam eden park sorunu son aylarda merkezden uzak Mahalle ve Sokak aralarında da sorun olmaya başladı. Özellikle kamyon ve TIR türündeki ağır tonajlı araçların buldukları her noktaya park etmeleri nedeniyle park sorununun arttığını belirten vatandaşlar şehrin değişik noktalarında oluşturulacak park alanları ile büyük araçların belli bir noktaya toplanmasını isteyerek yaptıkları açıklamada; “Aksaray'da son haftalarda şehrin her noktası kamyon ve TIR parkı haline geldi. Ne yazık ki bu araçları sürenler gördükleri her noktayı kendi otoparkları gibi kullanmaya başladılar. Bu araçların sürücüleri araçları park ettikleri apartmanlarda yaşamamalarına rağmen onlarca aracın park yerini işgal etmeyi kendilerinde hak biliyorlar.
Tek aracın geçiş yapabileceği sokak araları bile artık kamyon ve TIR parkına dönmüş durumda. Bu araçların bırakın park etmesini sokak aralarında bile olmaması gerekirken denetimsizlik şehir genelinde sorun olmaya başladı.
Kamyon ve TIR araçları birçok şehirde sokak aralarına bile girmezken Aksaray'da Sokak aralarını otopark gibi kullanmaya başladılar. Çoğu kamyon veya TIR park ettikten haftalar sonra tekrar hareket ediyor. Sürücüsü genel olarak bırakın park ettiği binayı park ettiği sokakta bile oturmuyor. Şu anda şehrin merkezi noktalarından olan Ereğli kapı Mahallesi bile artık kamyon parkına dönmüş durumda. Bir sokak arasında park edilmiş bir TIR neredeyse 2 haftadır hareket bile etmeden duruyor. Bu sokakta bu sürücüyü tanıyan yok. Bu sokakta ikamet eden kişiler ise kendi araçlarına başka yerlerde park edecekleri yer arıyorlar. Bu kadar gelişigüzel trafik düzenin olduğu bir şehir olamaz. Bu araçlar konusunda bir park alanı belirlenmeli ve sokak aralarına rast gele park edilen araç sürücüleri de ısrar ederlerse cezalandırılmalı” dediler.
































Yorum Yazın