
Aksaray’da son yılların gözde mesleği haline gelen moto kuryeler konusunda sıkıntılar artarken araç sürücüleri vatandaşlar da kuralsız harekete eden bu araçlardan şikayetçi.
Sorunlu olan Aksaray trafiğinde sıkıntılar her geçen gün artarken son yıllarda gençler arasında popüler hale gelen kuryeler trafikte araç sürücüleri ile yayaların en çok şikâyet ettiği araçlar arasında yer aldılar.
Özellikle trafik ışıkları ile yaya geçitlerindeki kurallara uymamaları ve araçların çoğunu sağ taraflarından geçmeye çalışmaları konusunda büyük sıkıntılara neden olan moto kuryeler hakkında konuşan vatandaşlar; “Aksaray’da son yıllarda paket taşıyan kurye sayısında büyük artış oldu. Bu kişilerin ne kadarı bu trafiğe çıkmaya yeterli bunu bilmiyoruz ama bunların trafik içerisindeki hal ve hareketlerine baktığımızda yarısından fazlasının trafik kurallarından habersiz olduklarını anlayabiliyoruz.
Trafikte bir aracın sağ tarafından geçilmez kuralı bu araçlar için kural olarak görülmüyor. Trafik ışıklarında çoğu beklemediği gibi araçların durduğu yaya geçitlerinde yayaların üzerlerine araç sürüyorlar.
Lambalarda araçlar arasında zikzaklar çizerek bazen de araçlara sürtmek suretiyle zarar vererek en öne geçip araçların hareket kabiliyetlerini sınırlıyorlar. Seyir halindeyken cep telefonu kullanan sürücüler cezalandırırlarken bu araç sürücüleri iki ellerini bırakmamaları gereken yerlerde bile navigasyon ile ellerinde telefon konum ararken yoldan geçenleri de peşlerinden gelen araçları da yok sayıyorlar.
Bu işi yapacak olanların yeterliliği için bir eğitim verilmeli ve bu eğitimden sonra alınacak belgeler dışındaki sürücülerin yani belli bir eğitimden geçmemiş olanların bu işi yapmaları önlenmeli. Bir yere paket değil de organ yetiştiriyormuş gibi hız ile hareket eden bu sürücüler konusunda artık denetimler artırılırken bu çalıştıkları yerlerdeki sigorta kontrolleri de yapılmalı” dediler.
































Yorum Yazın