Aksaray
DOLAR32.5162
EURO34.908
ALTIN2450.6

Ramazan Başlamadan Zamları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan Başlamadan Zamları Başladı
Bu gece ilk sahur ile başlayan Ramazan ayının gelmesi fırsatçıların yeniden harekete geçmesine neden oldu. Özellikle gıda fiyatlarındaki artışlar vatandaşları canından bezdirdi.

11 Ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı bugün başladı. Diyanetin takvimine göre 29 gün sürecek olan Ramazan ayı 23 Mart tarihinde başlayacak Ramazan ayı 20 Nisan tarihinde tamamlanacak.

Oruç ve Zekat ibadetinin yapıldığı yardımlaşma ayı olarak bilinen Ramazan ayı bu yılda son yıllarda olduğu gibi fırsatçıları harekete geçirdi. Özellikle gıda fiyatlarına yapılan zamlar birçok vatandaşı canından bezdirdi.

Ramazan ayı yardımseverlerden çok fırsatçıların ayı oldu diyerek sözlerine başlayan Aksaraylılar; “Tüm Müslüman aleminin mübarek aylarını tebrik ediyoruz. Yardımlaşmanın, ibadetin yoğun olduğu bu ayı bereket ayı olarak da biliyorduk. Çünkü geçmişte yardım etmek isteyenlerin yardım çabaları birilerinin haksız kazanç kapısı olmazdı. Özellikle evlerinde yardıma ihtiyacı olan ailelere diğer ailelerce bu aylarda daha yoğun şekilde yardımlar yapılır ve esnaflarımız da hak ettikleri kadar karlar ederlerdi. Ancak ülkemizin içerisinde bulunduğu süreci fırsata çeviren ve esnaflık ahlakını kaybeden bir çok kişi bu ayda da boş durmayarak sürekli olarak zam yapmaya devam ediyorlar. Bu kişiler için zam yapmanın bahanesi bir türlü bitmiyor. Bu insanları denetlemesi ve en ağır şekilde cezalandırması gereken yerlerde yeterince caydırıcı olmuyorlar.

Artık vatandaşın alım gücü kalmadı dedikçe doymak bilmeyen bu insanlar sürekli olarak başka yerlere bahane bulurken dar gelirli vatandaşların evlerine girecek erzakları eksilttiklerinin farkında olmalarına rağmen bu düzene devam ediyorlar.

Artık bizleri idare eden ve bu idare içerisinde denetim yaptıklarını belirten devlet görevlilerinin vatandaşın canını yakanların canlarını yakmalarını istiyoruz. Bu şehirde ortalama ev kirası ve diğer zorunlu giderler bile artık asgari ücretin üzerine çıktı. Asgari ücrete yapılan zamlara artık ev sahipleri ve bu fırsatçılar seviniyor. Asgari ücrete gelen her kuruş zam asgari ücretlinin canını daha çok yakıyor. Yardımlaşma ve bereket ayı olarak bilinin Ramazan ayını artık fırsat ayına çevirenleri Allah’ın adaletine bırakıyoruz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyeden Hergün Bin 500 Kişiye İftarÖnceki Haber

Belediyeden Hergün Bin 500 Kişiye İftar

MEDAŞ tan, Özel Çocuklara Özel EtkinlikSonraki Haber

MEDAŞ tan, Özel Çocuklara Özel Etkinlik

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar