Aksaray
DOLAR32.2759
EURO35.0887
ALTIN2474.8

Sıcak Havalar Pazarın Ateşini Söndürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıcak Havalar Pazarın Ateşini Söndürdü
Bahar aylarının etkisini hissettirmesi ile birlikte Aksaray Kapalı Salı Pazarında sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı. Vatandaşın en çok tercih ettiği noktalardan olan semt pazarlarında fiyatların düşmesiyle birlikte yoğunluk oluştu.

Bahar aylarının etkisini hissettirmesi ile birlikte Aksaray Kapalı Salı Pazarında sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı. Vatandaşın en çok tercih ettiği noktalardan olan semt pazarlarında fiyatların düşmesiyle birlikte yoğunluk oluştu.

Aksaraylıların sebze ve meyve alışverişlerindeki öncelikli yerlerinden olan semt pazarlarında bahar hareketliliği yaşanıyor. Bahar aylarının kendisi hissettirmesi ile birlikte yükselen hava sıcaklıkları Pazar tezgahlarına fiyat düşüşü olarak yansıdı. Sebze ve meyve fiyatlarının mevsim normallerine döndüğünü söyleyen pazarcı esnafı vatandaşın da fiyatlardan memnun olduğunu dile getirdi. Ürün çeşitliliği ve kalitesi açısından vatandaşın pazarları daha çok tercih ettiğini söyleyen esnaflar yerli ürünlerin çıkmasının ardından fiyatlardaki düşüş eğiliminin devam edeceğini beklediklerini söyledi. Pazardaki iş yoğunluğunun olumlu yönde arttığını kaydeden esnaflar, “Mevsimsel etkilere bağlı olarak sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşandı. Özellikle bu hafta fiyatlarda yaşanan düşüş hem bizlerin satışına hem de vatandaşın alım gücüne olumlu olarak yansıdı. Bundan sonraki süreçte yerli ürünlerin çıkmasına bağlı olarak fiyatların biraz daha düşmesini bekliyoruz. Bunun dışında yağışların etkisine bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklar sebze ve meyve üretim alanlarına zarar vermezse fiyatlardaki düşüş devam edecektir. Ürün çeşitliliği açısından da her bütçeye göre ürünün bulunması vatandaşı pazarlara sevk ediyor. Vatandaşlarımıza kaliteli ve çeşitli ürün bulması açısından semt pazarlarını tercih etmesini öneriyoruz.” ifadelerini kullandılar.

 Semt pazarından alışveriş yapan vatandaşlar da ürünlerin taze olduğunu söyleyerek fiyatların mevsim normallerinde olduğunu belirtti. Geçen haftalara göre fiyat etiketlerinin alım gücü seviyesinde olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Mutfağın vazgeçilmezlerinden olan sebze ve meyve alışverişlerimizde önceliğimiz semt pazarları oluyor. Hem ürün çeşidinin fazla olması hem de ürünlerin taze olması dolayısıyla pazarları tercih ediyoruz. Fiyatlar birkaç hafta öncesine göre oldukça uygun. Havaların ısınmasının Pazar tezgahlarına olumlu yansıdığını görüyoruz. İnşallah fiyatlardaki düşüş devam eder.” şeklinde konuştu. Diğer taraftan pazardaki bazı sebzelerin kilogram fiyatı şu şekilde oldu; domates 15-25 lira, salatalık 15 lira, patlıcan 10 lira, kabak 20 lira, biber 20-30 lira, patates 5 kilogramı 100 lira, kuru soğan 3 kilogramı 50 lira.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer “Şehrimizi Tüm Paydaşlarımız ile Birlikte Yöneteceğiz”Önceki Haber

Başkan Dinçer “Şehrimizi Tüm Paydaşlarım...

Araç Satışlarında Yeni Dönem BaşlıyorSonraki Haber

Araç Satışlarında Yeni Dönem Başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar