Aksaray
DOLAR32.5162
EURO34.908
ALTIN2450.6

Sosyal Hizmetler Karnemize Tam Not

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sosyal Hizmetler Karnemize Tam Not
Aksaray Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk Aksaray’ın 2018-2021 yılları arasındaki sosyal yardımlaşma faaliyet raporunu değerlendirerek yapılan yardımlaşma faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

Aktürk yaptığı açıklamada hizmet binaları ile ilgili bilgiler vererek; “Aksaray’da birçok alanda hizmet veriyoruz. Hizmet alanlarımızda aile ve toplum hizmetleri, kadına yönelik hizmetler, çocuk hizmetleri, engelli hizmetleri, yaşlı hizmetleri, sosyal ekonomik ve sosyal yardım hizmetleri ve şehit yakını ve gazilere yönelik hizmetler başlıkları altında toplayabiliriz. Resmi kuruluşlar olarak Aksaray il müdürlüğümüze bağlı olarak Aksaray Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüğümüz, Ortaköy Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz, Aksaray Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğümüz, Abdülkadir Üçyıldız Huzurevi Müdürlüğümüz, Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüz ve Kadın Konuk Evi Müdürlüğümüzde hizmet vermekteyiz. Yine il müdürlüğümüze bağlı olarak özel kuruluşlar olarak Özel Aksaray Bakım Merkezi, Özel Narlıgöl Bakım Merkezi, Özel Şehit Önder Güzel Bakım Merkezi olarak hizmet veriyor. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğüz ve Aksaray Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz yine il müdürlüğü binamızda hizmet vermeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

2021 yılı içerisindeki faaliyetlerden de bahseden Aktürk açıklamasının devamında; “2021 yılı itibari ile 19 çocuğumuz da ailesine teslim edildi. Koruyucu ailelerimize de 4 tane hizmet verildi. Evlat edinmede 3 tane evlat edinildi. Aksaray Bakım ve Rehabilitasyon merkezimiz ise yine kapasitesi 60 kapasiteli olmuş olup mevcut kurulumuzda 61 engelli bireyimize hizmet veriliyor. Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğümüzde de 2 tane umut evi bulunuyor. 2021 yılında 70 tane yaşlımıza hizmet veriyoruz. Kurum olarak faaliyetlerimiz aralıksız olarak devam ediyor.” dedi.

Gelecek dönemde yapılan yatırımlardan ve projelerden de bahseden Aktürk; “Aksaray çocuk evleri sitesi projemiz Zafer Mahallesinde 12 bin 000 m² yüz ölçümüne sahip. 50 çocuk kapasiteli, 2 bin 436 12 m² inşaat alanı olan Aksaray Çocuk Evleri Sitesi inşaat süreci devam ediyor. 2021 yılı Kasım ayında tamamlanmasını öngörüyoruz. Bakanlığımızın İl Müdürlüğümüze vermiş olduğu Protokol İmzalama Yetkisi gereğince Aksaray Belediye Başkanlığı ile imzalanan protokol hükümlerince Bakanlığımız Destek Hizmetleri Daire Başkanlığınca onaylanan proje doğrultusunda inşaat ve çevre düzenlemesinin tamamı Aksaray Belediyesince yaptırılmaktadır. Bakanlığımız bütçesinden herhangi bir harcama yapılmamıştır. Projenin toplam yapım maliyeti 22 milyon 609 bin 294 TL’dir. Huzurevi ile Çocuk Evleri Sitesi arasında bulunan yol revize edilerek yaklaşık 3bin 000 m² alan Çocuk Evleri Sitesine eklenmiştir. Ayrıca Aksaray Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü yanında bulunan Milli Emlak’a ait arsa revize edilerek yaklaşık 4 bin 000 m² arsa kuruluşa eklenmiştir. Huzurevimizin hemen arka tarafında yer alan, Belediyeye ait olan ve yaşlılarımızca hobi bahçesi olarak kullanılan yaklaşık 3 bin 600 m² arsanın Huzurevi Müdürlüğümüz arsasına dahil edilmesi çalışması devam ediyor. Önümüzdeki günlerde hane ziyaretleri, çevrimiçi eğitimler, koruyucu aile sayısında artış, okullardaki öğrencilerin psiko-sosyal durumunu incelemek, kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri vererek hedeflerimizi gün geçtikçe arttırmayı planlıyoruz.” İfadelerini kullandı. Aksaray genelinde yapılan yardımların yalnızca Türk vatandaşlarına yapıldığını belirten Aktürk kurum genelinde yapılan çalışmaları da slayt gösteri ile sunumunu yaptı. (Haber:H.Recep Turan)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kamptaki Öğrenciler Dağda Aşılarını YaptırdıÖnceki Haber

Kamptaki Öğrenciler Dağda Aşılarını Yapt...

2021 Yılı Park Yılı OlduSonraki Haber

2021 Yılı Park Yılı Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar