Aksaray
DOLAR32.2397
EURO34.8797
ALTIN2429.5

Tarımsal Sulamada Yeni Stratejiler Geliştiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımsal Sulamada Yeni Stratejiler Geliştiriliyor
Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, Su Verimliliği Seferberliği toplantısına katıldı. Toplantıda tarımsal sulama verimliği adımları konuşulurken çeşitli önerilerde bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen toplantıya katılım sağlayan Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, tarımsal sulamada azaltma, yeniden kullanma ve değiştirme stratejileri konusunda bilgileri paylaştı. Tarımsal su verimliğini sağlamak adına stratejiler izlediklerini kaydeden Saklav, azalt stratejisi kapsamında bitkilerin sulama suyu ihtiyacını ve dönemini belirleyerek tarımda su kullanımının azaltılabileceğini söyledi. Saklav, ayrıca kuraklığa dayanıklı tohum ekimi ve toprak koşullarına uygun sulama yöntemlerinin seçilerek tarımda su kullanımının azaltılabileceğine değindi.  Yeniden kullanma stratejilerinden bahseden Saklav, sulamadan dönen suların, yağmur suyunun hasat edilerek ve kullanılmış suların arıtılarak yeniden kullanılabileceğini söyledi. Son olarak değiştirme stratejisini açıklayan Saklav, geleneksel sulama yöntemlerinin modern sulama sistemleri ile değiştirilmesinde en az yüzde 70 su tasarrufu sağlanacağını vurguladı. Sulama zamanının günün sıcak saatleri yerine gece saatleri ile değiştirilmesinin de ortalama yüzde 30 su tasarrufu sağladığını kaydeden Saklav, tarımda su kayıplarının önlenmesi için sulama ekipmanlarının su tasarrufu sağlayan yeni teknolojik ürünler ile değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Saklav, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Tarım ve Orman Bakanlığımız Su Yönetimi Genel Müdürümüz Afire Sever başkanlığında düzenlenen Su Verimliliği Seferberliği toplantısına katılım sağladık. Tarımsal üretimde suyu verimli kullanarak Türkiye Yüzyılına bir damla da biz olacağız” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pazarın Ateşi Düşmüyor ArtıyorÖnceki Haber

Pazarın Ateşi Düşmüyor Artıyor

Bebeklerin İlk Hediyeleri BelediyedenSonraki Haber

Bebeklerin İlk Hediyeleri Belediyeden

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar