Aksaray
DOLAR32.4981
EURO34.9653
ALTIN2430.6

Tedbirsizliğimiz Sayesinde İlk 3’e Girdik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tedbirsizliğimiz Sayesinde İlk 3’e Girdik
Koronavirüs salgınında aşılamada 81 il içerisinde son sıralarda yer alan Aksaray vaka sayılarındaki artışta ilk 3 il içerisinde yer aldı.

Koronavirüs salgını dünya genelinde yeni varyantlarla etkisini arttırmaya devam ederken ülkemiz genelinde de artan vaka ve ölüm sayıları yeni bir salgın sürecinde olduğumuzu ortaya çıkartıyor. Hastalığın ilk görüldüğü dönemde özellikle vatandaşların kendi aldıkları sıkı maske ve mesafe tedbirleri ile vaka sayılarının düşük tutulması hastalık konusunda en büyük avantajımız olurken aşının da bulunmasıyla beraber  pandemi sürecinin sonuna yaklaşıldığını ortaya koymuştu. Ancak Aksaray’da uygulanan tüm kampanyalar ve aşıya erişimdeki kolaylığa rağmen bir çok vatandaşın aşıdan sürekli olarak kaçmaları ile düşen vaka sayılarının yanlış algılanması hastalık anlamında rekor sayılara ulaşılmasına neden oldu. Aşılama konusunda batı illeri arasında en az aşılama oranına sahip ve 81 il içerisinde son sıralarda yer alan Aksaray hastalık sayılarında ise tam tersi şekilde 81 il içerisinde Rize ve Bayburt illerinin ardından 3’üncü sırada yer aldı. Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı vaka sayıları haritasında yüz binde 413,23 vaka sayısı ile üçüncü olan Aksaray’da halen aşılamada istenilen noktaya gelinememesi ve ısrarla maske ve mesafe kurallarının ihlal edilmesi bir çok vatandaşın tepkisine neden oluyor. İleride uygulanacak vaka bazlı kapanma sürecini yaşamak istemeyen esnaflar da vatandaşlardan daha tedbirli olmalarını istiyorlar.

Artan vaka sayıları ve aşılama konusunda konuşan vatandaşlar; “Aksaray nedense olumsuzluklar konusunda bizleri hiç şaşırtmıyor. Yaz ayının başındaki sıkı tedbirler sayesinde hastalık oranlarının çok gerilere düşmesi hemşerilerimizin rehavete kapılmalarına neden oldu. Gurbetçi hemşerilerimizin de gelmeleri ile birlikte her yerde hareket başladı. Şimdi hastalık sayılarında rekor kırıyoruz. Bu durum şaşırtıcı değil. Maske ve mesafe konusunda tüm engeller kalkmış gibi görünüyor. Duyarlı olan bazı hemşerilerimiz tüm kurallara harfiyen uyarken bir çok kişi kurallara uymuyor. Aşılama konusunda da durum farklı değil. Tüm uyarı ve bilimsel açıklamalara rağmen aşılamadan kaçan binlerce hemşerimiz var. Türkiye’nin aşı konusunda en sıkıntılı illerinde bir tanesi durumundayız. Neden aşı olmuyorsunuz dediğimiz tanıdıklar saçma sapan sebeplerle aşı olmayacaklarını söylüyorlar. Aşı olmasaydı neden aşı yok diyecek insanlara aşılarını yaptıramıyoruz. Bu vakalar nedeniyle bir kısıtlama olacaksa bunun aşı olmayanlardan başlaması gerekiyor. Artık toplum olarak kurallara uyanlar ödüllendirilirken uymayanlar da cezalarını bireysel olarak ödemeliler” dediler. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuralsız Sürücüler Trafiği Alt Üst EttiÖnceki Haber

Kuralsız Sürücüler Trafiği Alt Üst Etti

807 TOKİ Konutuna Yüzde 22 İndirim FırsatıSonraki Haber

807 TOKİ Konutuna Yüzde 22 İndirim Fırsa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar