Aksaray
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5

TOKİ Aslan Payını İlçelere Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOKİ Aslan Payını İlçelere Verdi
TOKİ’nin en büyük konut projesi olarak açıklanan 250 bin konut projesinde Aksaray genelinde 1200 konut yapılacağı açıklanırken bu konutlardan 1012 tanesinin ilçelere yapılacağı geri kalanının da merkezde inşa edileceği öğrenildi.

Son aylarda il genelinde inşaat ve arsa maliyetleri nedeniyle yapılan konut sayısındaki azalma ve küresel krizin de etkisi ile sürekli artan konut fiyatları büyük şehirler ile yarışmaya başlayınca vatandaşların tek umudu olan TOKİ’nin beklenen projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Özellikle son 3 gündür taksit ve ödeme kriterleri konusunda sürekli tartışılan projenin Aksaray detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Ülke genelindeki yapılacak olan 250 bin konuttan 1200’ünün Aksaray’a yapılacağı açıklamasının ardından dar ve orta gelirli vatandaşlar şehir merkezindeki banka şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak açıklanan projenin detaylarına bakıldığında il merkezine yapılacak konut sayısını sadece 188 olduğu ortaya çıkıyor. Ev umuduyla saatlerce banka kapısında bekleyen vatandaşlar ise bu sayının doğru olamayacağını ifade ederken konut ağırlığının ev sorunun çok fazla yaşanmadığı ilçelere verilmesine tepki göstererek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray genelinde ev kiraları tamamen rayından çıkmış durumda. Artık ev sahipleri kira isterken hayatın gerçekleri veya evlerinin durumunu göz önüne getirmeden çevreden duydukları her rakamı istemeye başladılar. Dar gelirli olanların da tek hayali aylardır beklenen bu proje oldu. Cumhurbaşkanımızın açıklaması ile başvurularımızı yapmak için geldik. Bizler Aksaray banka önündeki yoğunluğa bakınca 1200 sayısının bile çok az kaldığını düşünürken 1200 konutun çok büyük bölümünün Aksaray merkez kadar ev sıkıntısının yaşanmadığı ilçelere yapılacağını öğrendik. Bu nasıl bir anlayış bunu kimler neye göre belirledi birileri bu konuda bir açıklama yapmalı. Merkezde 250 bine yakın nüfus varken toplamda 100 bin kişinin bile ikamet etmediği ilçe merkezlerine 1200 konutun 1012’sini yapmaya kimler neye göre karar verdi. Bu sosyal konut projesi de 188 konuta bakıldığında daha başlamadan bitti” dediler.

Merkez dışında yapılacak 1012 konutun yapılacağı yerler; Eskil: 300 konut, Sultanhanı: 142 konut, Eskil-Eşmekaya: 94 konut, Ağaçören: 120 konut, Güzelyurt: 106 konut, Gülağaç: 142 konut, Sarıyahşi: 108 konut

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OSİAD: “Ayrışmaya Değil Birleşmeye İhtiyacımız Var”Önceki Haber

OSİAD: “Ayrışmaya Değil Birleşmeye İhtiy...

Velilerin Sıkıntısı Azalacağına ArtıyorSonraki Haber

Velilerin Sıkıntısı Azalacağına Artıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar