Aksaray
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

TOKİ’de Maliyet Belirsizliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TOKİ’de Maliyet Belirsizliği
TOKİ tarafından 2 yıl önce 100 bin konut projesi kapsamında Aksaray’a yapılacak olan konutların hak sahipleri belirlenmiş ancak inşaat çalışmaları bu aya kadar başlamamıştı. Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalar hak sahiplerinin yüzünü güldürse de ödemelerin o günkü şartlardan mı? Yoksa yeni inşaat maliyetlerine göre mi yapılacağındaki belirsizlik endişeye yol açıyor.

TOKİ tarafından 2 yıl öncesinde 100 bin konut projesi kapsamında başlatılan İstiklal mahallesindeki 9’uncu etap çalışmalar uzun süren bekleyişin ardından başladı. Özellikle bir çok vatandaşın yeri konusunda çıkan dedikodular nedeniyle iptal mi edildi? Sorularını sormasına neden olan projenin temel çalışmalarının belirlenen sahada başlaması vatandaşları memnun etse de aradan geçen sürede artan inşaat maliyetlerinin projeyi nasıl etkileyeceği ve hak sahiplerinin peşinat ve aylık ödemlerini projenin planlandığı güne göre mi? Yoksa bugünkü inşaat maliyetlerine göre mi yapacağı konusunda meraklı bekleyişleri sürüyor. Bu konuda TOKİ’den bir açıklama yapılmazken artan maliyetlerin 2+1 ve 3+1 konut fiyatlarını arttırmasına kesin gözüyle bakılıyor. TOKİ’nin daha önce yaptığı çalışmalarda maliyet artışları vatandaşlara yansıtılmasa da bu projedeki peşinat oranları konusunda açıklama yapılmaması soru işaretlerine neden oluyor.

Özellikle dar gelirli vatandaşlar ile yıllar öncesinde Esnaf ve Sanatkarlar için hazırlanan 300 konutluk proje ile birleşen 9’uncu etap TOKİ’nin Aksaray’da şimdiye kadar yaptığı çalışmaların aksine konum olarak daha merkezi bir yerde olması nedeniyle çok yoğun ilgi görmüş ve binlerce vatandaş ev hayali ile başvuruda bulunmuştu. Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer’in seçim vaatlerinden bir tanesi olan projeyle ilgili resmi bir açıklama beklediklerini belirten vatandaşlar ödemeler ve ilk peşinat miktarlarının açıklanmasını beklediklerini belirterek yaptıkları açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her yıl 100 bin konut projesi kapsamında Aksaray’da kura çekimi yapılan ancak bir türlü inşaatına başlanamayan dedikodulara neden olan proje nihayet başlamış. Ancak projenin başvuruları esnasında belirlenen fiyattan mı yoksa yeni belirlenecek orandan mı aidat ve peşinat ödemesi yapılacak bunu merak ediyoruz. Bu konuda peşinatların yatırılması veya ne kadar ödeneceği konusunda halen bir açıklama yapılmadı. İnşaat çalışmaları başlasa da ödeme oranlarının belli olmaması bizleri endişelendiriyor. TOKİ ve Belediyemizden bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Yer ve konum olarak TOKİ’nin diğer projelerinden farklı olan bu proje sayesinde bir çok kişi ev hayalini gerçekleştirecek. Fiyat belirlenirken oralara başvuru yapanların dar gelirliler olduğunu unutmasınlar” dediler. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koçak “Pancarda Belirlenen Fiyat Arttırılmalı”Önceki Haber

Koçak “Pancarda Belirlenen Fiyat Arttırı...

Yemcileri Kimse DoyuramıyorSonraki Haber

Yemcileri Kimse Doyuramıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar