Aksaray
DOLAR32.9946
EURO35.8012
ALTIN2529.0

Üreticiler “Kurbanlık Piyasası Durgun”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticiler “Kurbanlık Piyasası Durgun”
Kurban bayramına sayılı günler kala üreticiler hayvan pazarlarına gelerek kurbanlık ürünlerini satışa sunmaya devam ediyor. Üreticiler kurbanlık piyasasının durgun olduğunu ifade ederek fiyatların vatandaşın alım gücünü etkilediğini söyledi.

Kurban bayramına sayılı günler kala üreticiler hayvan pazarlarına gelerek kurbanlık ürünlerini satışa sunmaya devam ediyor. Üreticiler kurbanlık piyasasının durgun olduğunu ifade ederek fiyatların vatandaşın alım gücünü etkilediğini söyledi.

Kurban bayramı öncesinde üreticilerin ve vatandaşların kurban hazırlıkları devam ederken üreticiler bu yıl kurban piyasasının durgun bir seyirde ilerlediğini kaydetti. Tarımsal girdi maliyetlerine bağlı olarak kurbanlık fiyatı belirlediklerini dile getiren üreticiler vatandaşlara bu fiyatların pahalı geldiğini söyledi. Kurbanlıkların özel bir bakım aşamasından geçtiğini ve artan maliyetlerin kendilerini olumsuz etkilediğini aktaran üreticiler vatandaşların alım gücü seviyesine uygun fiyat belirlemeye çalıştıklarını belirtti. Kurbanlıkların ağırlığının ve türünün fiyatlarda etkili bir faktör olduğunu belirten üreticiler; “Kurban bayramı yaklaşırken hem bizlerin hem de vatandaşların hazırlıkları hız kazandı. Pek çok vatandaşımız kurbanlık alımını son güne bırakmamak için öncesinde kurban pazarlığını yaparak kurbanını alıyor. Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlara fiyat konusunda elimizden gelen kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız kurbanlık fiyatlarının pahalı olduğundan dert yanıyor. Ancak konuya bizim penceremizden bakıldığı zaman durum böyle olmuyor. Kurbanlık fiyatıyla ancak maliyetlerimizi karşılayabiliyoruz. Araştırılan veriler de gösteriyor ki tarımsal girdi maliyetleri oldukça arttı. Artan maliyetlere bağlı olarak bizim masraflarımız da artıyor. Kurbanlığın yemi, samanı, veteriner bakımları derken pek çok alanda giderimiz oluyor. Bunların üzerine bir de ulaşım masraflarımız eklenince maliyetler iyice artıyor. Her bir kalemde yaşanan maliyet artışı kurbanlık fiyatı belirlememizde etkili oluyor. Bizler de hayvancılık yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Bir yıl boyunca kurbanlık üretimi için çaba sarf ediyoruz. Piyasadaki fiyat istikrarsızlığı bizleri de olumsuz etkiliyor. Kurban alımında vatandaşlarımızın tek bir yere bağlı kalmadan piyasa araştırması yapması gerekiyor. Bazı durumlarda fahiş fiyatların söylendiği de oluyor. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için mutlaka fiyat araştırmasını öneriyoruz. Bu şekilde haksız kazancın önüne de geçilmiş olur.” İfadelerini kullandılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Kumbuzoğlu “Hayat Devam Ettikçe Öğrenmeye Devam Edeceğiz”Önceki Haber

Vali Kumbuzoğlu “Hayat Devam Ettikçe Öğr...

KOM Milyonlarca Makaron Ele GeçirdiSonraki Haber

KOM Milyonlarca Makaron Ele Geçirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar