Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Vali Kumbuzoğlu “Hayat Devam Ettikçe Öğrenmeye Devam Edeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kumbuzoğlu “Hayat Devam Ettikçe Öğrenmeye Devam Edeceğiz”
Hayat Boyu Eğitim Haftası dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından sergi etkinliği yapıldı. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sergiyi ziyaret ederek öğrenme sürecinin hayat devam ettiği müddetçe süreceğini söyledi.

Hayat Boyu Eğitim Haftası dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından sergi etkinliği yapıldı. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu sergiyi ziyaret ederek öğrenme sürecinin hayat devam ettiği müddetçe süreceğini söyledi.

Aksaray Halk Eğitim Merkezinde çeşitli alanlarda eğitim alan kursiyerler kurs bahçesinde düzenlenen sergide el emeği göz nuru ürünlerini beğeniye sundu. Hayat Boyu Eğitim Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan sergiyi Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve beraberindeki heyet de ziyaret etti. Sergi açılışında konuşan Vali Kumbuzoğlu, sergide yer alan her bir emeğin gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Öğrenmenin yaşam boyunca sürdüğünün altını çizen Vali Kumbuzoğlu, “Hayat devam ettiği müddetçe öğrenmeye devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleri ile Halk Eğitim Merkezimizde faaliyet gösteren tüm eğitimci ve katılımcılarımızın hayat boyu öğrenme haftasını kutluyorum. Temennimiz bu tür organizasyonların devamlılığını sağlamak. Amacımız hangi yaşta olursa olsun, hangi iş ile ilgilenirse ilgilensin, kim olursa olsun bu öğrenme sürecine katılması ve kendini geliştirmesi olacak. Tabi ki meslek sahibi olabilmek çok önemli. Burada giyimden kuşama, müzikten spora, çini sanatından halk oyunlarına kadar çok kapsamlı bir öğrenme süreci yaşanıyor. Hayat boyu öğrenme haftası vesilesiyle öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

Eğitimin ve öğrenmenin önemine dikkat çeken Vali Kumbuzoğlu sözlerini “Bu serginin her birinde bir emek var. Sanat dolu bir etkinliğe ortak oluyoruz. Tüm kursiyerlerimizin yorgunlukları sergideki ürünlerinin gururlarıyla silinecektir diye umut ediyorum. Kursiyerlerimizin başarılarının devamını diliyorum.” diyerek sonlandırdı.

Halk Eğitim Merkezi’nde El Sanatları Öğretmeni olan Nazife Hardal, kurslarda geri dönüşümü ön planda tuttuklarını belirterek kursiyerlerin eski ürünleri uygulamalar ile yeniye çevirdiğini söyledi. Hardal, merkezde verilen kurslar ile ilgili bilgiler vererek “Ahşap boyama, kurdele nakışı, dikiş, seramik, tel kırma gibi el sanatlarını kursiyerlerimize elimizden geldiğince öğretmeye çalışıyoruz. Kurslarımızda geri dönüşümün de önemine dikkat çekmek amacıyla ürünlerimizin pek çoğunu bu kapsamda değerlendiriyoruz. Özel işçilik ile yapılan bazı tablolarımızın yapımı 3 ayı aşkın sürede tamamlanıyor. Kurslarımıza olan ilgiden dolayı memnuniyet duyuyoruz. Kursiyerlerimiz burada öğrendikleri el sanatları ile yaptıkları ürünlerin satışını gerçekleştirerek aile bütçelerine de katkı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Kursiyeri Özlem Güzyurdu ise ürünlerini sergilemenin heyecanını yaşadığını kaydederek “Aksaray Halk Eğitim Merkezi kurslarına yarım dönemde katılım sağladım. Kısa sürede çok şeyler öğrendim. Aslında bugün el emeklerimizin gurur sergisini yapıyoruz. İlmek ilmek işlediğimiz ürünleri halkımızla paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Kursumuzda bizler için emek veren öğreticilerimize teşekkür ediyoruz. Öğrenmenin yaşının olmadığını göstermiş oluyoruz.” dedi.

Sergi açılışının ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve beraberindeki heyet stantları ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dinçer “Çevreci Uygulamalarımız Artarak Devam Edecek”Önceki Haber

Dinçer “Çevreci Uygulamalarımız Artarak...

Üreticiler “Kurbanlık Piyasası Durgun”Sonraki Haber

Üreticiler “Kurbanlık Piyasası Durgun”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar