Aksaray
DOLAR32.469
EURO34.8591
ALTIN2450.9

Vaka Sayımızda Anormal Artış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vaka Sayımızda Anormal Artış
Sağlık bakanlığı tarafından açıklanan risk haritasına göre vaka sayımız 1 haftalık süreçte yüz binde 52,72’den 180,37’ye yükseldi.

Ülkemiz genelinde orman yangınlarıyla mücadele devam ederken ikinci planda kalan çağın en bulaşıcı hastalığı koronavirüs salgınıyla mücadele de devam ediyor. Hastalığı önlemenin önündeki en önemli tedbirler olan maske,mesafe ve hijyen kuralları konusunda havaların ısınmasıyla tedbirler rafa kaldırılırken hastalığın önlenmesindeki tek bilimsel araç olan aşılama konusunda da Aksaray deyim yerindeyse sınıfta kaldı. Sağlık bakanlığınca açıklanan aşı haritasında kırmızı listeden en geç çıkan iller arasında yer alan Aksaray Türkiye ortalaması olan yüzde 66,77 rakamının çok uzağında yer alarak 57,3 aşı verisiyle doğu illerinin ardından aşı karnesi en kötü il oldu. Aşılama için sağlık kuruluşlarının çabaları devam ederken özellikle genç nüfusun kulaktan duyma bilgiler ile aşı yaptırmaktan kaçındıkları da ortaya çıkıyor.

Aşılama ve kışın uygulanan tedbirlerin gevşetilmesi Sağlık bakanlığının açıkladığı risk haritasına da yansımaya başladı. Sağlık bakanlığınca her hafta düzenli olarak açıklanan verilere göre Aksaray 17-23 Temmuz tarihleri arasındaki haritada yüz binde 52,72 vaka sayısı ile ülke ortalamasına göre iyi bir yerdeyken 24-30 Temmuz tarihleri arasında ise yüz binde 180,37 vaka ile yine bölgedeki en fazla vakaya sahip iller arasında yerini aldı. Özellikle kalabalık ortamlarda daha çabuk yayılan hastalığın yayılım hızının artması ve aşılamada geride kalmamız nedeniyle olabilecek il bazlı kısıtlamalar durumunda ise sorumsuzluğun hesabını yine suçu olmayan ve tedbirlere uyan vatandaşların ödeyeceğini belirten Aksaraylılar açıklamalarında; “Son günlerde orman yangınları nedeniyle ikinci planda kalan koronavirüs salgınıyla ilgili verileri günlük olarak görüyoruz. Her geçen gün verilere göre hastalık artıyor. Bu artış ölüm sayılarını da arttırmaya başladı. Artık kış dönemi veya kısa süre sonrasında bir kısıtlama dönemi yaşamak istemiyoruz. Bizler sağlık bakanlığımızın tüm çağrılarına kulak verilmesini ve bu hastalığın önlenmesinde tüm kurallara uyulmasını istiyoruz. Aşı olmayan vatandaşların dertlerini anlamamız mümkün değil. Neden aşı olanlarla olmayanlar aynı kısıtlamalara tabi tutulsun. Bunlara kısıtlama getirilsin ama aşılarını yaptıranlar bir bedel ödemesin. Sorumsuzluk yüzünden vaka sayıları yeniden arttı. İlerleyen günlerde böyle de devam ederse çok daha fazla artacak. Düğün salonlarında kontrol yok. Kişi sayılarının çok üzerinde davetli alınıyor ve saatlerce omuz omuza oturuyorlar. Bunun gibi çarşı merkezi ve bir çok noktada tedbirler tamamen kalkmış durumda. Aşı olmayınca ve tedbirleri tamamen kaldırınca sonuçta bu oluyor. Aşı haritasına baktığımız zaman gerçekten çok gerilerde olmamız bizleri üzüyor. Aşı olmayan ve toplum kurallarına uymayanlar artık bu bedelleri bireysel olarak ödesinler. 3-5 Kişinin vurdumduymazlığının cezasını bizler çekmek istemiyoruz. Artık çocuklarımız okullarına devam etsin ve esnaf ve vatandaşlarımız ne zaman kapanacak korkusundan kurtulsunlar” dediler. (Haber:H.Recep Turan)

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuz Gölünü de KaybediyoruzÖnceki Haber

Tuz Gölünü de Kaybediyoruz

Yangın Mağdurlarına Canlı Hayvan YardımıSonraki Haber

Yangın Mağdurlarına Canlı Hayvan Yardımı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar