Aksaray
DOLAR32.9946
EURO35.8012
ALTIN2529.0

Vali Kumbuzoğlu “Engeller Aşıldıkça Göğsümüz Kabarıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kumbuzoğlu “Engeller Aşıldıkça Göğsümüz Kabarıyor”
Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Kumbuzoğlu, engellerin aşılması noktasında hayata geçirilen projelerin vebaşarıların göğsünü kabarttığını belirtti.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Kumbuzoğlu, engellerin aşılması noktasında hayata geçirilen projelerin vebaşarıların göğsünü kabarttığını belirtti.

Kumbuzoğlu mesajının devamında; “Gören gözleri, duyan kulakları olmak istediğim güzel insanlar, merhaba. Engellere meydan okuyan, kocaman yürekli, yiğit insanlar, merhaba. Sizler, insanlığa bahşedilmiş bir lütuf, yeryüzündeki en özel varlıklarsınız. Bizler, sizi anlayabildiğimiz kadar insan, size hizmet edebildiğimiz kadar mutluyuz. Farklı bedenlerde gibi görünsek de aynı yürekte attığımızı bilmenizi isterim. Hayatın önünüze çıkardığı engelleri azaltıp, yolunuzu düz kılmak bizim en önemli vazifemizdir. Sizin gayret, azim ve cesaretiniz bizlere de örnek olacaktır. Engeller aşılmak için vardır. Aşılamayacak engel yoktur. Yeter ki lügatımızdaki olumsuz kelimeleri çıkaralım. Yapamam, edemem yok. Sporda, sanatta, eğitimde gösterdiğiniz başarıları gururla takip ediyoruz. Sizler başardıkça bizim göğsümüz kabarıyor. Sizlerin toplum içinde yaşama sevincinizi yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeniz için çaba göstermek, sizlere ulaşarak sorunlarınıza sahip çıkmak devlet ve toplum olarak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Devletimiz, sosyal devlet olmanın gereği olarak engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapmış olduğu yasal düzenlemelerle; “evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda olan, iş bulamayan engellilere aylık bağlanması,  özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanması,  kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı” sağlamıştır. Ayrıca, engelli kardeşlerimizin eğitimleri devletimizin en önemli önceliklerindendir. Evde Eğitim, Bireyselleştirilmiş Eğitim, Kaynaştırma Eğitimi ya da Özel Eğitim ve Uygulama Okulları ile herkese imkan ve fırsat sunmanın gayretindedir. Kıymetli anne ve babalar, asla mahzun olmayın. Devletimiz her türlü imkanı ile daima sizlerin hizmetinizde olacaktır. İnsanlık, sevgiyi, paylaşmayı, masumiyeti, sizin evlatlarınızdan öğrenecek. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nı kutluyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Şiddet ve Cinayetin Tek Bir Faili Yoktur”Önceki Haber

“Şiddet ve Cinayetin Tek Bir Faili Yoktu...

Vali Kumbuzoğlu “Dualarınızı bekliyoruz”Sonraki Haber

Vali Kumbuzoğlu “Dualarınızı bekliyoruz”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar