Aksaray
DOLAR32.5657
EURO35.0899
ALTIN2435.6

Vali Kumbuzoğlu “Niyet İyi Olursa Akıbette İyi Olur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kumbuzoğlu “Niyet İyi Olursa Akıbette İyi Olur”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenleyen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu basın mensupları ile buluştu. Vali Kumbuzoğlu, Aksaray için yapılacak olan projelerde ve çalışmalarda basının önemli bir noktada olduğunu işaret ederek basın mensupları ile görüş alış verişinde bulunmanın memnuniyet verdiğini dile getirdi.

Aksaray Uluırmak Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, basın ile çalışmanın vazgeçilmez bir unsur olduğuna vurgu yaparak, “Aksaray basınından en büyük temennimiz iyi haberler vermesidir. Çünkü Aksaray halkının her zaman enerjiye ihtiyacı vardır. TBMM’deki 10 yıllık görev sürecimde yaklaşık 120 basın kuruluşu ile birlikte çalıştım. Basın mensupları ile çalışmak benim için vazgeçilmez bir unsur oldu. Sizlerle çalışmaktan keyif alıyorum ve onur duyuyorum.” dedi.

Yerinde tespit yerinde çözüm anlayışı ile çalışmalarına yön verdiklerini aktaran Vali Kumbuzoğlu, “Aksaray Valiliği olarak temel çalışma prensibimiz halkla iç içe olmak. Tüm paydaşlarımız ile tek vücut olarak samimiyet bağlarımızı geliştirmek ve güçlendirmek adına çalışıyoruz. Şehrimizi karış karış gezerek sorunları yerinde çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz.” diye belirtti.  

“Sanayi ve Teknolojisi ile Aksaray Ülkenin Parlayan Yıldızı Oluyor”

Aksaray’da yapılan ve yapılması planlanan sanayi ve teknoloji yatırımlarından bahseden Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’ın sanayi alanında büyük bir alternatif olduğunu söyledi. Aksaray Üniversitesi öncülüğünde yapılan çalışmalarında önemli olduğunu vurgulayan Vali Kumbuzoğlu, “Aksaray öncelikle sanayisi ile çok güçlü bir şehir. Aksaray Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 15 bin çalışanı barındırarak genişleme yolunda ilerliyor. Yılda 10 binden fazla göç alıyor. Olası Marmara depremine karşı sanayinin parlayan yıldızı olan Aksaray alternatif il olarak konuşuluyor. Ayrıca ilçelerimizdeki sanayi faaliyetleri de yaygınlaşıyor. Sultanhanı, Ortaköy, Gülağaç, Sarıyahşi ve Eskil OSB’lerimizde çalışmalar devam ediyor. Öte yandan Aksaray Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Alpay Arıbaş’a Aksaray Teknokent girişimleri ve çalışmaları için teşekkür ediyorum. Teknokent’te üye kayıtları devam ediyor. Bilim ve teknolojiyi buluşturarak gelişmeye devam ediyoruz. ASÜ’nün girişimleri ile elektrikli araç yapımı için start verildi. ASÜ’nün böyle bir projeye talip olması heyecan veriyor.

Tarım kenti olarak anılan Aksaray marka şehir olma yolunda da önemli adımlar atıyor. Aksaray’ın sera kenti olabilmesi için projelerimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda projesini hayata geçirdiğimiz ve 2 bin kadın istihdamı hedeflediğimiz Karkın OSB’yi en geç bir buçuk yıl içerisinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çevre İller Aksaray’a Artı Değer Olabilir”

Aksaray’ın turizmde önemli bir noktada yer aldığını kaydeden Vali Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi, Hasan Dağı, Ziga Kaplıcaları gibi turistik alanlarda yapımı devam eden projeler ile ilgili bilgiler verdi. Aksaray’a komşu olan illeri artı değer olarak gördüğünü dile getiren Vali Kumbuzoğlu, “Turizm cenneti olan Aksaray bir buçuk milyon turist alıyor. Bizler bu rakamı 3 milyona çıkarmak istiyoruz. Dünya markası olan Ihlara Vadisi ve Hasan Dağı’nda gerçekleştirmeyi planladığımız teleferik çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca karşılama merkezinde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor ve kısa sürede hizmete sunmayı hedefliyoruz. Aksaray Belediye’mizin girişimleri ile yapımı devam eden Ihlara Cam Teras projesini de turizme katkı sunması açısından önemli görüyorum ve Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ediyorum. Dağcılık etkinliklerinin arttırılması için görüşmeler yapıyoruz. Yap-işlet-devret modeli ile yapımına başlanılan Ziga’daki 350 yataklı 5 yıldızlı özel otel inşaat çalışmaları da devam ediyor. Kaplıcalar için sondaj çalışmaları devam ediyor. Hasan Dağı bu noktada büyük bir velinimet. Kaplıca zenginliği ile sağlık ve turizmi bütünleştirmeyi amaçlıyoruz. Turizmin gelişmesinde en önemli eksiklerimizden olan konaklama tesislerimiz konusunda girişimlerimiz sürüyor. Kapadokya bölgesinde yer alan Aksaray’ı ve çevre illeri birbirinden ayırmamak gerekiyor. İki şehir tek millet diyerek bu noktada Nevşehir ile ortak çalışmalar yürütmeyi de planlıyoruz. Projelerimiz sonrasında turist hedefimizin 5 milyonu aşmasını bekliyoruz. Komşu illerin potansiyellerini artı değer olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

 “Aksaray’ın Zenginliklerini Ortaya Çıkarmak İçin Çalışıyoruz”

Aksaray’ın pek çok tarihi medeniyete ev sahipliği yaptığını aktaran Vali Kumbuzoğlu, inanç turizmi için de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Vali Kumbuzoğlu konu ile ilgili açıklamasının devamında “Kervansaraylar şehri olan Aksaray’da Obrukhan’dan başlayarak Sultanhanı, Ağzıkarahan, Alayhan gibi kervansaraylarımızı turizme değer katacak şekilde projelendirmek istiyoruz. Ülkemizin en fazla turist alan şehirlerinden olan Antalya’daki turist varlığının Aksaray’ı da tanıması adına önemli görüşmeler yapıyoruz.  Antalya’yı ziyaret eden 20 milyon turistin Aksaray’ı keşfetmesi noktasında çalışıyoruz. Öte yandan inanç turizminde önemli bir yere sahip olan Aksaray; Somuncubaba, Yunus Emre, Taptuk Emre gibi değerleri ile ziyaretçi akınına uğruyor. Saratlı’da yer altı geliştirme programı yaparak yer altı zenginliklerimizin tanıtılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.  

“Projelerimiz İçin Fonlar Arıyoruz”

Aksaray için yapılacak projelerin hızla hayata geçirilebilmesi için kaynak arayışlarının sürdüğünü kaydeden Vali Kumbuzoğlu konuşmasını “Projelerimizi Ankara bürokrasisi ile değerlendirerek yatırım kaynaklarını tespit etmeye çalışıyoruz. Sürekli maddi kaynak arayışında bulunuyoruz. Projelerimizi hayata geçirmek için fonlar araştırıyoruz. Ne yapacağımızı ve neler yapacağımızı keşfetmemiz gerekiyor. Bu noktada basınımızın desteklerini her zaman hissediyoruz ve devamlılığını bekliyoruz. Her gün bir şey yapalım ama devamlı olanı yapalım anlayışını benimsiyoruz. Dünya markası olma yolunda başarılarımızın önünü açmak için çaba gösteriyoruz. Özgüveni yüksek bir Türkiye için yapamayacağımız bir şey yok. Basın mensuplarımızın eksiklerimizi ve yapılması beklenen çalışmaları yazmasını ve bizlere yön vermenizi istiyoruz. Niyet iyi olursa akıbette iyi olur diyerek tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” diyerek sonlandırdı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer “Şehre Yakışan Eserler Üretiyoruz”Önceki Haber

Başkan Dinçer “Şehre Yakışan Eserler Üre...

Hasas’ta Kaza: 1 YaralıSonraki Haber

Hasas’ta Kaza: 1 Yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar