Aksaray
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Vali Kumbuzoğlu: “Öğrencilerimizi Hayata Hazırlamak Bizlerin En Temel Vazifesidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kumbuzoğlu: “Öğrencilerimizi Hayata Hazırlamak Bizlerin En Temel Vazifesidir”
Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valiliğince Sezai Karakoç Ortaokulu’nda kurulan Robotik Kodlama Atölyesi ve müzik sınıfının açılışını öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valiliğince Sezai Karakoç Ortaokulu’nda kurulan Robotik Kodlama Atölyesi ve müzik sınıfının açılışını öğrencilerle birlikte gerçekleştirdi.

Kodlama atölyesinde verilen eğitimlerle kendi çizimlerini 3D yazıcı ile üretime dönüştüren yine öğretmenlerinin verdiği eğitimlerle elektronik devre ve akıllı işletim sistemlerini kendi oluşturdukları yazılım kodlamaları ile programlayan öğrencilerle tek tek görüşen Vali Kumbuzoğlu; “Bu projeleri neden önemsiyoruz? Cumhuriyetimizin ikinci asrının Türkiye Yüzyılı olmasını istiyoruz. Bunu başarabilmemizin ilk adımı Milli Teknoloji hamlesidir. İşte bu sınıflar, bunun ilk adımlarıdır. Geleceğimizi inşa edecek öğrencilerimizi her yönü ile hayata hazırlamak bizlerin en temel vazifesidir” dedi.

Vali Kumbuzoğlu İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan ile birlikte Sezai Karakoç Ortaokulu’nu ziyaret etti. Aksaray Valiliğinin Vizyon Aksaray Projeleri kapsamında kurulan Robotik Kodlama Atölyesi ile yeni kurulan müzik sınıfının açılışını öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştiren Vali Kumbuzoğlu; gençlere her alanda fırsatlar sunulmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

-Yeteneklerinin farkında olan bunları geliştiren nesiller yetiştirmeliyiz

Kodla Aksaray Projesi hakkında Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Okul Müdürü Okan Çelik ve Proje Koordinatörü Özgür Foto’dan bilgi alan Vali Kumbuzoğlu; ileri seviye teknoloji ürünlerinin yazılımlarla kontrol edildiğini bu noktada Aksaray’da toplam 15 Robotik Kodlama sınıfının kurulmasının bu işin en temelini oluşturduğunu kaydetti.

Vali Kumbuzoğlu; “Bir taraftan Dünya ile rekabet edebilen, diğer taraftan da mutlu, kendisi ile barışık, yeteneklerinin farkında olan ve bunları geliştirebilen nesiller yetiştirmeliyiz. Eğitimi teknoloji, sanat ve spor ile harmanlamalıyız. Gençlerimize her anlamda fırsatlar sunmalıyız.” dedi.

Bilgi ve genç nüfusun buluşması noktasında, TÜBİTAK’ın en kilit rolü oynadığını ifade eden Vali Kumbuzoğlu: “DENEYAP Atölyeleri,  Tübitak Bilim Projeleri Teknofest etkinlikleri çocuklarımızın içindeki cevheri keşfetme, onlara fikirlerini icraata geçirme İmkan ve fırsatı veren mükemmel ortamlardır.  Aselsan, Havelsan, Roketsan gibi kurumlarımız Yerli ve Milli Sanayi alanında öncülük yapıyorlar.  Artık Yerli Otomobilimizi üretiyor,  İHA, SİHA’lar başta olmak üzere Savunma Sanayiinde göğsümüzü kabartan gelişmeler oluyor. İşte bu düşüncenin birer ürünü olarak bu okulumuzla birlikte kurulan diğer Robotik Kodlama Atölyelerimiz ülkemizin teknoloji alanındaki atılımlarının altyapısını oluşturacaktır.”dedi.

-Vali Kumbuzoğlu bilek güreşi Türkiye 1. Olan sporcu ile rövanş yaptı

Aksaray’da öğrencilere derslerinin yanında kültürel, sanatsal, sportif ve teknolojik becerilerini de sergileyebilecekleri ortamlar oluşturmaya devam edeceklerini ifade eden Vali Kumbuzoğlu daha sonra  Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Robotik Kodlama Atölyesi ve Müzik Sınıfının açılışını gerçekleştirdi.

Vali Kumbuzoğlu; Yıldız Kızlar Bilek Güreşi Türkiye 1. Olan okul öğrencisi Gülfidan Gönen’le daha önce Valilik makamında yaptığı bilek güreşinin rövanşını okul bahçesinde gerçekleştirdi. Şampiyon sporcu Gönen ile Vali Kumbuzoğlu’nun rövanş karşılaşması okul öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’lüler Huzurevi Sakinleriyle BuluştuÖnceki Haber

ASÜ’lüler Huzurevi Sakinleriyle Buluştu

Damadını Öldüren Kayınbaba TutuklandıSonraki Haber

Damadını Öldüren Kayınbaba Tutuklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar