Aksaray
DOLAR32.3964
EURO34.8089
ALTIN2397.1

Valilik Fahiş Kiralarla İlgili Harekete Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Valilik Fahiş Kiralarla İlgili Harekete Geçti
Aksaray genelinde anormal şekilde artan konut kiraları konusunda harekete geçen Aksaray Valiliği konut sahiplerini yüzde 25 artış konusuna bir kez daha uyardı.

Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da sürekli yükseltilen konut kiraları kiracıların canını yakarken yaşanan barınma sorunu Aksaray Valiliğini de harekete geçirdi. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile bu konuda bir çalışma yapan Aksaray Valiliği özellikle vatandaşlardan gelen şikayetler ve basında yer alan haberleri de dikkate alarak 48 mahalle muhtarı, STK’lar ve emlakçılar ile bu konuda bir toplantı gerçekleştirdi. Düzenlene toplantıda alınan yüzde 25’lik artırım üst sınırı tekrar hatırlatıldı. Konu hakkında Aksaray Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; “Son dönemde ülkemizde kiracıların fahiş kira artışına maruz kalması sıkça karşılaşılan sorunlardan birisi haline gelmiştir.

İlgili kurumlarımızın yapmış olduğu çalışmalar, Valiliğimize iletilen şikayetler ve basına da yansıdığı üzere ilimizde de kiralama işlemlerinde mevcut durum gözlemlenmiştir.

Bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından Borçlar Kanununa  eklenen geçici 2 inci madde ile konut kira sözleşmelerinde yıllık kira artışı azami yüzde 25 olarak sınırlandırılmış, bu süre 1 Temmuz 'dan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından yapılan yasal düzenleme ile 1 yıl daha uzatılarak konut kira sözleşmelerinde 1 Temmuz 2024 tarihine kadar yıllık kira artışı yüzde 25'i geçmeyecek şekilde düzenlenmiştir.

Bu kapsamda Valiliğimiz tarafından kira artışları hakkında bilgilendirme ve istişare toplantısı; Belediyemiz, ilgili kurum müdürlükleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, 48 merkez ilçe mahalle muhtarı, sivil toplum kuruluşları, emlak işleri ile iştigal eden kuruluşlar ve emlakçılar dernek temsilcileri katılımıyla düzenlenmiştir.

Konu hakkında ilimizde yapılan çalışmalar ile bu çalışmaların nasıl sürdürüleceği konusunda sunumlar yapılmış, mevcut sorunlar hakkında gerekli yasal açıklamalarda bulunulmuştur.

Valiliğimizce konu hakkındaki işlem ve uygulamalar yakından takip edilecek olup, kira işlemlerindeki kanuni zorunluluklara uyulması ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda ilgililere uyarılarda bulunulmuştur” denilerek fahiş kira artışına giden veya kira artırımı için kiracılarını tahliye yoluna giderek barınma sorununu arttırmaya çalışan konut sahipleri ile ilgili çalışma yapılacağı işaretini verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kent Parkta Geri Sayım BaşladıÖnceki Haber

Kent Parkta Geri Sayım Başladı

Düğün Konvoyları Caddenin Kabusu OlduSonraki Haber

Düğün Konvoyları Caddenin Kabusu Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar