Aksaray
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Varoluşumuzun 100. Yılı Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Varoluşumuzun 100. Yılı Kutlandı
Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından işgal altındaki yurdumuzun kurtuluşu için “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir İleri” emrinin verildiği ve Türk Milletinin Kahramanlık Destanı yazdığı 30 Ağustos Zaferi’nin 100’üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi geçtiğimiz Salı Günü Aksaray’da da değişik etkinliklerle kutlandı.

Valilik önündeki Atatürk Meydanında yapılan törene Aksaray valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Ayhan Erel, Aksaray belediye başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Jandarma Alay komutanı, Hacı Ali Büber, Aksaray İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aksaray’daki kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi il partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören saat 10:00’da meydandaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Daha sonra halk oyunları gurubu tarafından hazırlanan gösterilerin ardından Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu büyük zaferin 100’üncü yılı dolayısıyla yapmış olduğu konuşmasında; “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Anadolu’yu bize ebedi yurt kılan 30 Ağustos Zaferinin 100’üncü yıldönümünü saygıyla anıyoruz. Aziz Türk milletinin binlerce yıllık şanlı tarihinde birbirinden kıymetli sayısız zafer vardır. Ancak bunlardan bazıları milletimizin mukadderatını belirlediği için bir savaştan bir zaferden öte daha derin manalar taşır. İşte 30 Ağustos Zafer Bayramı da bunlardan birisidir. Anadolu Türk tarihi 1071 yılında 1 Ağustos günü başlar. 26 Ağustos Malazgirt Sultan Alparslan ile asırlar boyunca devam eden fetihler ve 3 kıtadan süren hükümdarlığımız sona ermeye başladığında, bizi Anadolu’dan sökü atmak isteyenlere yine bir ağustos günü cevap veriyoruz. 28 Ağustos Afyonkarahisar ve Mustafa Kemal Atatürk. İster tevafuk denilsin ister tesadüf; Anadolu’nun kadere Ağustos ayında çizilmiştir. Çanakkale ve Sakarya Meydan Muharebeleri kahraman Türk ordusu tarafından Büyük Taarruz ile taçlandırılmıştır. ‘Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!’ emri bu savaşta verilmiş ve Anadolu işgal güçlerinden tamamen temizlenmiştir. Zaferin büyüklüğünü ve önemini bizzat onu yöneten ve kazanan Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk şu şekilde ifade etmiştir; “Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedi hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehir ruhları devlet ve cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır.” Bizler de bu vesile ile Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intihal etmiş kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle, duayla yâd ediyoruz. Türk milleti ordu milletidir. Her ferdi kahraman bir ferttir. Yüreğimize hüzün değmesin. Al yıldızlı al bayrağın gölgesi üzerimizden eksik olmasın. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi. Vali Aydoğdu’nun konuşmasının ardından tören geçişi yapıldı. Geçit törenin ardından Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Ayhan Erel ile Belediye başkanı Dr.Evren Dinçer törene katılanları uğurladı.

Zafer bayramının 100’üncü Yıl Resepsiyonu ise saat 18.00’da Aksaray Uluırmak Uygulama Otelinde yapıldı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul Masrafları Cep YakacakÖnceki Haber

Okul Masrafları Cep Yakacak

Komando Birliği Göreve BaşladıSonraki Haber

Komando Birliği Göreve Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar