Aksaray
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Yaldır Soru Önergesi ile Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaldır Soru Önergesi ile Başladı
14 Mayıs Seçimlerinde İYİ Parti’den Aksaray Milletvekili seçilen Turan Yaldır’ın TBMM’deki ilk işi Aksaray Demiryolu ve Aksaray-Ortaköy Yolu ile ilgili soru önergesi vermek oldu.

Yeni Meclisin Yasama Yılının ilk soru önergelerini de vermiş olan Yaldır, verdiği önergelerde şu sorulara yanıt istedi:

“20 yılı aşkın süredir gündemde olan Aksaray- Ulukışla Demiryolu projesi yıllar içerisinde hükümet mensubu birçok siyasetçi ve bürokrat tarafından seçim vaadi olarak gündeme getirildi. Bu proje şimdi de Danıştay’ın ihaleyi üst üste iki kez iptal etmesiyle adeta bir çıkmaza girmiştir. Sürekli değişen projeler, ertelenen planlar, aksayan ve tekrarlanan işlemler nedeniyle geciken proje Aksaray ekonomisinde telafisi zor ekonomik kayıplara sebep olmaktadır.

Bu bağlamda; 1) Danıştay’ın ihaleleri iptal gerekçesi nedir? 2) Yeni ihale ne zaman yapılacaktır? Bakanlığınızın 2023 yılı yatırım programında Aksaray- Ulukışla Demiryolu Projesi var mıdır? Bu proje için gerekli olan ödeneğe 2023 yılı bütçesinde yer verilmiş midir? Bu proje bakanlığınıza ait Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na göre ne zaman inşaatına başlanıp bitirilecektir? Bu tarihlerde bir değişiklik olabilecek midir? Bu Projenin 20 yılı aşkın süredir hayata geçirilememesinin sebepleri nelerdir? Bu projenin iptali ya da ertelenmesi söz konusu mudur?”.

YALDIR, Aksaray- Ortaköy Yolu Projesi ile ilgili verdiği 2 sayı numaralı soru önergesinde ise; “Aksaray ilimizin en büyük ilçesi olan Ortaköy İlçesi ile arasındaki yaklaşık 32 KM’lik mevcut karayolu Aksaray’ımıza ve Ortaköy’ümüze yakışmadığı gibi gelişimin önünde büyük engel teşkil etmektedir. Tek şeritli, bozuk, bakımsız ve çağımızın karayolları güvenlik standartlarına uymayan bu yolda her yıl onlarca ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazaları yaşanmaktadır. Yaşanan can kayıplarının telafisi mümkün değildir.

2015 yılında ihalesi ve yer teslimi yapılan projede aradan 8 yılı aşkın süre geçmesine rağmen henüz inşaata başlanmamıştır. Her seçim döneminde göstermelik çalışmaktan ve köstebek yuvasına dönmüş yollardaki çukurları yamamaktan öteye gidilmemiştir.

2020 yılında tekrar ihaleye çıkan bu projede aradan 3 yıl geçmesine rağmen hiçbir inşaat faaliyetine başlanmamıştır.

Bu bağlamda; 2015 yılında yapılan ilk ihale neden iptal edilmiştir? 2020 yolunda yapılan ikinci ihalenin tatbiki için hazırlanmış bir takvim var mıdır? Var ise ne zaman başlayıp ne zaman bitecektir? Bakanlığınızın 2023 yılı yatırım programında Ortaköy Yolu Projesi var mıdır?

Bu proje için gerekli olan ödeneğe 2023 yılı bütçesinde yer verilmiş midir? Bu Projenin 8 yılı aşkın süredir hayata geçirilememesinin sebepleri nelerdir? Bu projenin iptali ya da ertelenmesi söz konusu mudur? Her yıl onlarca can kaybına ve milyonlarca lira maddi zarara sebep olan mevcut yol daha kaç can aldıktan sonra yapılmaya başlanacaktır?”.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Çocuklarımız Geleceğimiz. Çocuklarımız Herşeyimiz”Önceki Haber

“Çocuklarımız Geleceğimiz. Çocuklarımız...

Huzur İçerisinde YatacağızSonraki Haber

Huzur İçerisinde Yatacağız

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar