Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Yaldır “Türk Gençliği Yanlış Eğitim Politikasına Kurban Ediliyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaldır “Türk Gençliği Yanlış Eğitim Politikasına Kurban Ediliyor”
Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde eğitim politikaları üzerinden iktidara eleştirilerde bulunarak “21 yıllık AK Parti iktidarında üniversite sayısı 3 kat artarken üniversiteli işsiz sayısı 10'a katlandı. Vatanımızın geleceği olan Türk Gençliği sistemsizliğin ve plansız eğitim politikalarının kurbanı oluyor.” dedi.

Yeni açılan üniversitelerin birçok eksiğinin olduğunu ve yüksek lise niteliğinde eğitim verildiğini vurgulayan Milletvekili Turan Yaldır, eğitimdeki kalitenin üniversite sayısındaki artış ile eşdeğer olmadığını dile getirdi. Yaldır, üniversite mezunu işsiz sayısının gün geçtikçe arttığına değinerek “İyi bir kaynak ustası bugün 25-30 bin lira maaş ile kolaylıkla iş bulabilirken yeni mezun mühendislerimiz asgari ücretle bile iş bulamıyorlar. AK Parti iktidara geldiğinde toplam 74 olan üniversite sayısı bugün itibari ile 208’e ulaşmış durumda. Keşke eğitim ve kalite de üniversite sayısı gibi artmış olsaydı. Kimi fakültelerin öğrencisi var binası yok, kiminin binası var hocası yok, kiminin de hocası var öğrencisi yok. Maalesef ki bir kısmı yüksek lise niteliğinde olan 100’ün üzerinde yeni üniversite açmak için harcanan emek ve sermayeyi dünya sıralamasındaki ilk 500 üniversite arasına her sene yeni üniversitelerimizi taşıyabilmek için harcamalıydık.” ifadelerini kullandı.  

Ülke genelinde açılan yeni üniversitelerin eğitim alanında hiçbir sorunu çözmediğini aktaran Milletvekili Yaldır, yeni üniversitelerin gençlerin geleceği için sorun olduğunu ifade etti. İktidarın plansız eğitim politikaları yüzünden Cumhuriyetin 100’üncü yılında gençlerin bunalıma mahkum edildiğini söyleyen Yaldır, TBMM kürsüsünde yaptığı açıklamanın devamında “Her yere üniversite açmak gençlerimizin hiçbir sorununu çözmediği gibi yıllarını, emeklerini boşa harcamalarına ve sonunda hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu. Nitelikten ziyade niceliğe; liyakatten ziyade yandaşlığa, particiliğe, hemşericiliğe ve bölgeciliğe öncelik vermek gençlerimizin sorunlarını çözmediği gibi ne yazık ki bunlara yenilerini ekledi. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını idrak ettiğimiz şu günlerde genç nüfusumuzla ülke olarak altın çağımızı yaşamamız gerekirken AK Parti iktidarının en başta yanlış ve plansız eğitim politikaları yüzünden geleceğe umutla bakması gereken gençlerimiz iktidarın günlük siyasi hesapları ve umursamazlığı yüzünden gelecek kaygısına, umutsuzluğa ve maalesef ki son günlerde basına da yansıdığı gibi intihara varacak derecede bunalıma mahkum edildiler.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti’de Belediye Başkanlığı İçin Son Başvuru 17 KasımÖnceki Haber

AK Parti’de Belediye Başkanlığı İçin Son...

“Aksaray Sanayide Güvenli Bir Limandır”Sonraki Haber

“Aksaray Sanayide Güvenli Bir Limandır”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar