Aksaray
DOLAR32.2398
EURO35.1204
ALTIN2506.9

Zam Şampiyonu Soğan Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zam Şampiyonu Soğan Oldu
Ramazan ayının bereketi ile sofralarına yansıtmak isteyen vatandaşlar Salı Semt pazarını tercih ederken fiyatların cüzdanları erittiğini belirtti. Mutfağın olmazsa olmazı kuru soğanın zam şampiyonu olduğunu dile getiren vatandaşlar, soğanın bu kez de cepleri ağlattığını söyledi.

Hem ürün çeşitliliği hem de fiyat konusunda semt pazarlarının daha uygun olduğunu düşünen vatandaşlar tezgâhtaki fiyatlar karşısında eli boş döndü. Sebze ve meyve fiyatlarının beklenenin üzerinde seyrettiğini aktaran vatandaşlar, fahiş fiyat denetimlerinin pazarda da yapılması gerektiğini söyledi. Özellikle son günlerde fiyatı neredeyse ikiye katlayan kuru soğan fiyatlarının tekrar düşürülmesini isteyen vatandaşlar, ürün çeşitliliği mevsimlerinin geldiğini ancak fiyatların alım gücünü düşürdüğünü ifade etti. Kuru soğanın bu kez cepleri ağlattığını aktaran vatandaşlar; “Ramazanın bereketini sofralarımızla buluşturmak için pazara geldik. Ürün çeşitliliği ve fiyatlar uygun olur diye pazara geliyoruz. Ancak sebze ve meyve fiyatları adeta cep yakıyor. Mutfağın vazgeçilmez ürünü olan kuru soğan zam şampiyonu olurken adetle alınacak duruma geldi. Bir kilogram kuru soğan alayım desen sayıyla geliyor. Oda bir iki yemekte bitiyor. Soğan zam şampiyonu oldu ama ceplerimizi de ağlatmaya yetti. Diğer taraftan domates, patlıcan, biber gibi ürünlerin fiyatı da tüketiciyi memnun etkiyor. Üretimden tezgâha gelene kadar fiyat üstüne fiyat biniyor. Aradaki bu fark sadece bizim cebimizden çıkıyor. Sebze ve meyve fiyatları bizi bitirmeden fahiş fiyatların önüne geçilmesi gerekiyor” dediler.

Öte yandan Salı Semt pazarındaki sebze ve meyvelerden; domates 8-10 lira, salatalık 12-15 lira, patlıcan 20 lira, biber 30-40 lira, mantar 60 lira, marul 10-12 lira, çilek 25 lira, muz 22 lira, patatesin 3 kilogramı 25 lira ve kuru soğan 20-30 liradan alıcı buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuyucu “Özel Çocuklarımızın İhtiyaçlarını Yerinde Gördük”Önceki Haber

Kuyucu “Özel Çocuklarımızın İhtiyaçların...

CHP GENÇLİK KOLLARI HER GÜN SAHADA ÇALIŞIYORSonraki Haber

CHP GENÇLİK KOLLARI HER GÜN SAHADA ÇALIŞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar