Reklamı Geç
Baba Burger
Aksaray
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Ferda Bozkurt

Ferda Bozkurt

Mail: ferdabozkurt@gundemaksaray.com

MEDUSA'NIN SALI

Televizyonlarda farklı seslere yer verilmemesi ana akım medyada rutin tartışmaların dışına çıkılamaması nedeniyle siyasi içerikler ilgi çekmeye başladı.

Son zamanlarda habercilerin domine ettiği platformda siyasi belgeseller de ilgi çekiyor.

Genellikle eğlence ve müzik içerikleriyle dünya çapında popüler olan YouTube ülkemizde son yıllarda büyük bir değişim geçirerek siyasi belgesellere yer vermeye başladı.

Sol TV tarafından hazırlanan Medusanın Salı isimli belgesel izleyicisi ile buluştu.

Belgesel hazırlanış şekli ile yorumların esaretinden kurtularak geçmişin o günkü görsel ve yazılı basında ifşa olan konuları izleyicisine sunmaktadır.

Bir başka anlatımla toplumsal belleğimizi yeniden devreye sokmaktadır.

Geçmişin, bugünün koşulları üzerinde belirlenen bir olgu olduğu iddiası felsefe, psikoloji, sosyoloji, tarih gibi birçok disiplinde karşılık bulur

Geçmiş ile kastedilen hafızada depolanandan; “neyin geri çağırıldığı ya da geçmiş adı altında bugünün malzemesiyle neyin hikayeleştirildiğidir.”.

Belgeselde günümüz liderlerin geçmişte tam zıt olan fikirleri nasıl ve kimler aracılığı ile savunduklarını göreceğiz.

Toplumsal hafıza başkalarının dediği gibi rövanşist duygudan çok geleceğin şekillenmesine ışık tutacak bir duygu olarak yansımaktadır. Geçmişten ders çıkarıp geleceğe yürümek demokrasinin şekillenmesi açısından da bize fayda getirecektir.

Belgesel; AKP'nin kuruluşundan bugüne kadar olan olayları yorumsuz vermektedir.

Meğer neler neler unutmuşuz bu kısa dönemde!

O dönemlerde zenginler kulübü mensuplarından tutun da kendilerini liberal ve aydın sanan kişilerin kimlerle iş tuttuğunun hazin öyküsünü göreceğiz.

Başta ABD ve Avrupa, ülkemizde TÜSİAD olmak üzere başta Eczacıbaşı ve Baba Rahmi Koç ile Oğlu Ali Koç'un Erdoğan’ı iktidara taşımak için nasıl çalıştıklarına şahit olacağız.

Bugünlerde İsrail'e atıp tutan Tayyip Erdoğan’ın o dönemlerde İsrail'in Ortadoğu’da yaşam mücadelesine nasıl katkı sunduğu konuşmalarına şahit olacağız.

28 Şubat Kararlarının Erbakan Hoca dışında kimlere alan açtığını göreceğiz.

Kendilerine solcu aydın denen iki yüzlü insanların o dönemlerde kimlerin değirmenine su taşıdığını göreceğiz.

Askerlerin, eğitimcilerin AKP'yi iktidara taşımak için neler neler çevirdiklerine şahit olacağız.

Yani bugünün ateşli savunucularının şimdi neyi savunduklarını ibretle izleyeceğiz.

Bu belgeselin bana öğrettiği tek şey bugün en hırçın ve ateşli şekilde fikir üretenlerin on yıl sonra neyi savunacaklarının hiç garantisi yok.

Bugün Gazze, Filistin diyenlerin on yıl sonra tam tersine konuşacakların hiçbir garantisi yok

Eyy benim doğan görünümlü şahin halkım daha ne kadar bu dün dündür, bugün bugündür diyen siyasilerin elince oyuncak olacağız?

Daha ne kadar zıtların mücadelesine şahit olacağız?

Başta Ortadoğu ve Dünyayı kriminalize eden Emperyalizmin dümen suyuna ortak olacağız?

Umarım bu tarihi belgeseli izlersiniz…

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar