Aksaray
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Özkök “Bir Milyarlık Kalıcı Konut Projesini Hayata Geçiriyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özkök “Bir Milyarlık Kalıcı Konut Projesini Hayata Geçiriyoruz”
Aksaray’ın öncü STK’larından olan Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök 6 Şubat tarihinde meydana gelen 2 ana depremin ardından bölgede yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söylerken TOBB olarak yeni başlayan El verin ev yapalım projesi ile ilk etapta 1 milyar liralık yatırım ile yaraların bir an evvel sarılması için çalışmalarını sürdürdüklerini söylerken program sonrasında Danimarka’da kutsal kitabımıza yapılan saldırıya tepki olarak Kur’an-ı Kerim dağıttı.

Aksaray’ın öncü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan ve il merkezinde ve diğer yerlerde olan sosyal sorumluluk projelerine her zaman en büyük desteği veren kurumların başında olan Aksaray Ticaret Borsası, başkanı Hamit Özkök Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) deprem bölgesindeki yaraların bir an evvel sarılması ve bölgedeki yaşamın normale dönmesi için bölgeye 1 milyarlık yatırım ile ilk etapta 885 kalıcı konutun inşasına başlayacağını söyledi.

Aksaray tarım ticaret merkezinde gazeteciler ile bir araya gelen başkan Özkök deprem bölgesinde yapılan ve yapılacak çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada; “Ülkenin lokomotifi olan Türk iş dünyasının temsilcisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde başlatılan ‘El Verin, Ev Yapalım’ kampanyası başlatılmıştı. Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde 50 binden fazla can kaybımız, 110 binden fazla yaralımız oldu. Acımız çok büyük, bölgede yaşayan insanlarımızın acılarını bir nebze de olsun paylaşabilmek adına hayatlarını kolaylaştırmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Aksaray Ticaret Borsası ve diğer oda ve borsalar olarak bugüne kadar 6 uçak, 7 gemi, 4 bin 157 adet TIR, 725 kamyon yardım malzemesi ile 5 bin 699 çadır, bin 418 konteyner, 551 adet iş makinesi ve mobil vincin bölgeye sevkini sağlamada katkıda bulunduk. Geçici barınma imkanları sağlamak üzere yaklaşık 6 bin adet çadır, 3 bin 870 konteyner temin ederek bölgede olmalarını gerçekleştirdik. 24 noktada yemek mutfağı kurarak 3 buçuk milyon kişiye sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Halen bölgede kurulu olan 5 çadırda iftar ve sahur dahil olmak üzere 4 öğün sıcak yemek sunmaya devam ediyoruz. Öte yandan şimdilik bir milyar bütçe ayırarak yaklaşık 105 ila 110 metrekare civarında 850 adet kalıcı konut yapımına bugün itibari ile başlıyoruz. Buradan Türk iş dünyasına, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere TOBB mensuplarına, borsa üyelerimize ve yüce Türk milletine yürekten teşekkür ediyorum. Bir tuğla da siz verirseniz diyerek başlattığımız ‘El verin, ev verelim’ projemizde inşallah o tuğlalar artarak deprem bölgesinde yığınlar halinde depremzede vatandaşlarımıza katkı sunacaktır. Bölgemizin ticareti, gelişimi ve normalleşmesi bakımından çok önem verdiğimiz bu projeye iş dünyası, sivil toplum örgütleri, vatandaş ile güç birlikteliğinde bu felaketin altından kalkacağız. Bize bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yardımların devam etmesini özellikle rica ediyorum” dedi.

“Kitabımız ve Bayrağımıza Karşı Yapılan Saldırıyı Lanetliyoruz”

Deprem bölgesi ve yapılacak olan projeler hakkındaki sunumunun ardından Danimarka’da yüce kitabımız ve şanlı bayrağımıza yönelik saldırı konusunda da açıklama yapan başkan Özkök; “Deprem ve Ramazanla unutulmaya yüz tutan 24 Mart 2023 tarihinde Danimarka’da gerçekleşen kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve şanlı Türk bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Maalesef Avrupa’da her geçen gün daha da endişe verecek fesatça saldırıların devam edeceği gözleniyor. Avrupa’daki makamların ve yetkililerin bu nefret suçunun failleri hakkında işlemler yapmaya, toplumsal huzuru hedef alan bu tür provokasyonların önlenmesini ve tedbirlerin alınmasını diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladıktan sonra programa katılan gazetecilere Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim dağıttı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Asayişin Mart Karnesi Göz DoldurduÖnceki Haber

Asayişin Mart Karnesi Göz Doldurdu

Kuyucu “Özel Çocuklarımızın İhtiyaçlarını Yerinde Gördük”Sonraki Haber

Kuyucu “Özel Çocuklarımızın İhtiyaçların...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar