Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

Başkan Dinçer “Şehre Yakışan Eserler Üretiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Dinçer “Şehre Yakışan Eserler Üretiyoruz”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, beraberindeki belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte yapımı devam eden projeleri yerinde inceleyerek yapım işlemlerini gerçekleştiren yetkililerden bilgi aldı.

Geçtiğimiz yıl TBMM başkanı Numan Kurtulmuş ve dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımı ile temel atma töreni yapılan Selçuklu Cami ve Külliye projesi hızlı bir şekilde ilerledi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin simgesi olarak nitelendirdiği Selçuklu Cami ve Külliye projesinde betonarme, duvar örme ve kubbe yapımı gibi kaba inşaat aşamaları başarı ile gerçekleştirilerek projenin yüzde 65’i tamamlanmış oldu. Selçuklu Külliye projesi tamamlandığında kapalı otoparkıyla birlikte Selçuklu Cami, kitap konağı, emekli dinlenme evi ve taziye evi ile bir bütün olarak eş zamanlı olarak yapımı gerçekleştiriliyor.

Aksaray’ın sahip olduğu tarihi yapılarda her zaman Selçuklu izlerine rastlandığını hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Tarihi kaynaklara baktığımızda özellikle Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan döneminde Aksaray’da imar ve iskan faaliyetlilerinin yoğunlaştığını görmekteyiz” dedi.

Başkan Dinçer, Selçuklu Cami ve Külliye Projesi mimarisinde Selçuklu izlerinin olduğunu belirterek “Bu projemizle şehrimizin köklü tarihi geçmişi içerisinde önemli yer edinmiş olan külliye kültürünün yeniden tasavvur etmesini arzuladık. Şehrimizin en güzel noktasında hayata geçirdiğimiz Selçuklu Cami ve Külliye Projemiz modern mimariye sahip. Projemizin takipçiyiz, en kısa sürede çalışmaları tamamlayarak projemizi hizmete sunacağız. Kıymetli hemşehrilerimizin isteği üzerine katılımcı belediyecilik anlayışımızla istişare ederek planladığımız projelerimizin tamamını en kısa süre içerisinde hizmete sunacağız.” şeklinde konuştu. (Basın bülteni)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ana Sayfa » GÜNDEM “Halkın Desteği En Büyük Referansımızdır”Önceki Haber

Ana Sayfa » GÜNDEM “Halkın Desteği En...

Vali Kumbuzoğlu “Niyet İyi Olursa Akıbette İyi Olur”Sonraki Haber

Vali Kumbuzoğlu “Niyet İyi Olursa Akıbet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar