Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

ASÜ’lüler Hatay’da 2 Kütüphane Kurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ASÜ’lüler Hatay’da 2 Kütüphane Kurdu
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve öğrencilerinin düzenlediği “Hayat Okumakla Güzel” projesi kapsamında, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki iki okula kütüphane kuruldu.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve öğrencilerinin düzenlediği “Hayat Okumakla Güzel” projesi kapsamında, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki iki okula kütüphane kuruldu.

Fen Bilgisi Bölümü ikinci sınıf öğrencileri kampanya için kampüste ve şehirde bir dizi çalışma yaptı ve 5 bin adet kitap temin etti. Çalışmaya farklı şehirlerden de kitap desteği geldi. Toplanan kitaplar 41 kişilik bir ekibin katılımıyla, Hatay’ın Yayladağı ilçesinde bulunan Sebenoba Hacı Fuat Yılmaz Ortaokulu ve Bezge İmam Hatip Ortaokuluna teslim edildi. Kampanya heyetini Hatay’a ASÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erşan Sever uğurladı. ASÜ heyetini Hatay’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri karşıladı. ASÜ öğrencileri kitapların teslimatı esnasında hem kütüphaneleri düzenledi hem de ortaokul öğrencileriyle sohbet edip, oyunlar oynadı. Çalışmanın geneli hakkında bilgiler veren ASÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, uzunca bir süredir dezavantajlı köy okulları için kütüphane, fen laboratuvarı, sanat atölyesi ve oyun sınıfı kurulması gibi projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Düzenledikleri son kampanyayla birlikte Aksaray ve Hatay’da bulunan 13 köy okuluna toplam 36 bin kitaptan oluşan farklı kütüphaneler kurduklarını ifade eden Yılmaz, “Fakültemizde ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ isimli bir dersimiz var. Bu ders öğrencilere sosyal verebilecek ihtiyaçlarına cevap toplumun yanı sıra, bilgi ve akademik çalışmalara katkı sunuyor. Böylece öğrencilerimiz topluma aidiyet farkındalık duygusu geliştirmeyi pekiştirmiş olur” dedi. Yılmaz, böylesi güzel bir projeyi hayata geçirmekten duygusunu bizlerden desteklerini, Öğrencilerimize memnuniyet duyduklarını da belirtti ve konuşmasını, “ Eğitim Hatay ve Yayladağı Milli birliği içindeki iş esirgemeyen rektörlüğümüze, öğretmen ve ile eden Sebenoba ve Bezge köy halkı misafir bizleri Müdürlüğüne teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Yayladağı Milli Eğitim Müdürü Hikmet Bilgil ve beraberindeki heyet ile kitap teslimi yapılan okulların yöneticileri de proje için ASÜ heyetine teşekkür dileklerini ilettiler. Projelerle ilgili hazırlanan video https://www.youtube.com/watch?v=CgyfTIpevO0 linkinden izlenebiliyor. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatandaş Kendi Ekmeğini Yapmayı Tercih EdiyorÖnceki Haber

Vatandaş Kendi Ekmeğini Yapmayı Tercih E...

Motosiklet Hırsızları Bu Kez KaçamadıSonraki Haber

Motosiklet Hırsızları Bu Kez Kaçamadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar