Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Vatandaş Kendi Ekmeğini Yapmayı Tercih Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaş Kendi Ekmeğini Yapmayı Tercih Ediyor
Ekmek fiyatlarında son zamanlarda yaşanan dengesizliğin vatandaşı kendi ekmeğini yapmaya yönelttiğini kaydeden un işletmesi yetkilileri doğal un ile yapılan ekmeğin daha ekonomik olduğunu ifade etti.

Ekmek fiyatlarında son zamanlarda yaşanan dengesizliğin vatandaşı kendi ekmeğini yapmaya yönelttiğini kaydeden un işletmesi yetkilileri doğal un ile yapılan ekmeğin daha ekonomik olduğunu ifade etti.

Un alımlarının ekmek fiyatlarına bağlı olarak arttığını dile getiren un işletmesi yetkilileri, vatandaşın son zamanlarda kendi doğal ekmeğini yapmayı tercih ettiğini söyledi. Yetkililer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Unların kullanım amacına göre bir torba unun fiyatı 650 liradan başlayıp bin liraya kadar çıkabiliyor. Doğal üretim olan unları vatandaşlar daha çok tercih ediyor. Pandemi sonrasında evde ekmek üretiminde yaşanan artış ile birlikte un çeşitlerine olan ilgi de arttı. Özellikle kış hazırlığı için yapılan ekmeklerin tüketiminde artış görüyoruz. Hazır ekmeğe gelen zamlar da vatandaşları kendi ekmeğini üretmeye itiyor. Vatandaşlar kendi yaptıkları ekmeğin doğal ve lezzetli olduğunu keşfetti ve kendi üretmeye yöneldi. Maliyet artışlarına bağlı olarak kendi ekmeğini üretmeye yönelen vatandaşlar evde yapılan ekmeğin daha sağlıklı olduğunu ifade ederek ununu kendi alıp ekmeğini yapıyor.” şeklinde konuştu.

Yeni hasat sürecinin un fiyatlarını belirleyeceğini aktaran yetkililer, “Piyasada yaşanan dengesizlikten dolayı un fiyatlarında sabitleme yapamıyoruz. Bizim sektörde özellikle işçi maliyetlerinin artması ile birlikte un fiyatların da artış yapmak durumunda kalınıyor. Yeni hasat süreci ile birlikte fiyatlarda tekrar güncelleme yapılacak. Fiyatlarda düşme ya da yükselme durumu hasat sürecinden sonra netleşir.” dedi.

Son olarak un alımı noktasında dikkat edilmesi gereken noktalardan bahseden yetkililer, “Un alımlarında öncelikle güvenilir ve bilinen firmaların tercih edilmesi gerekiyor. Un üretimi yapan firmalar sürekli olarak denetlendiği için kalite konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Katkı maddesi olmayan doğal ürünlerin tercih edilmesini öneriyoruz. Vatandaşlar özdeştirici ve beyazlatıcıların kullanılmadığı un türlerini tercih etmeliler. Doğal unun kullanım süresi kısa olduğu için az az alıp taze tüketmeleri gerekiyor. Doğal unun rengi diğer un türlerine göre biraz daha koyu oluyor. Bunu dikkate alarak doğal unu anlayabilirler.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düğün Anılarını Ölümsüzleştirmenin Bedeli 10 Bin LiraÖnceki Haber

Düğün Anılarını Ölümsüzleştirmenin Bedel...

ASÜ’lüler Hatay’da 2 Kütüphane KurduSonraki Haber

ASÜ’lüler Hatay’da 2 Kütüphane Kurdu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar