Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Bahaneye Bile Gerek Duymuyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahaneye Bile Gerek Duymuyorlar
Ülke genelinde devam eden ekonomik krizin etkilerini en fazla hisseden alt ve orta gelir gurubu her gün değiştirilen market etiketlerini takip edemediklerini söylerken zincir marketler başta olmak üzere birçok işletmenin artık mazeretsiz zam yoluna gittiğini ve denetim yapılması gerektiğini söylediler.

Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da ekonomik krizin etkileri her geçen gün daha fazla hissedilmeye başladı. Çarşı pazarda lüks sayılmayacak ürünleri bile almakta sıkıntı çektiklerini belirten alt ve orta gelirli vatandaşlar denetim mekanizmasının çalışmaması nedeniyle artık marketler ve Pazar yerlerinde etiketleri değiştirmek için mazerete bile gerek kalmadığını söylediler.

Evlere alınacak patatesin bile artık lüks haline geldiğini söyleyen vatandaşlar; “Pandemi ile birlikte bozulan aile ekonomilerimiz halen düzelmedi. Son iki yıldır süregelen ekonomik sebeplerden dolayı maaşlarımız tamamen erirken satın aldığımız ürünler de anormal yükselmeler oldu. Bu yükseliş bir yere kadar olsa bütçelerimizi ayarlayabiliriz ama ne hikmetse bazı fırsatçılarımızın zam bahaneleri hiç bitmiyor. Dolar kurunu, işçi ücretini, faizleri, akla gelen gelmeyen her şeyi bahane ederek ürün fiyatlarını haftalık değiştiren iş yerleri son haftalarda artık haftada 2-3 kez etiket değiştirmeye başladılar. Bazı marketlerde artık ürünlerin üzerinde etiket bile göremiyoruz. Pazar yerlerine gidiyoruz durum marketlerden farklı değil. Salça ve toz biber bile artık bizler için lüks haline geldi. Asgari ücrete her yapılan zamdan sonra zam furyası başlıyor ve haftalarca bitmiyor.

Birçok işletme artık zam yapmak için bahane bile üretmiyor. Denetimsizlik nedeniyle her isteyen istediği gibi ürün fiyatlarını artırabiliyor. Yerel esnaflarda bu durum çok fazla görülmese de piyasayı tekellerine alan zincir marketlerin fiyatlar konusunda çok ciddi bir denetimden geçirilmesi gerekiyor. Artık tarım kenti olan Aksaray’da bizlere Patates, fasulye, nohut gibi bakliyat ürünleri yanında domates, biber, salatalık gibi ürünler de lüks oldu. Zengin olanın zaten bu fiyatlar konusunda bir sıkıntısı olmadığı için onlar hallerinden memnun. Birde ev kirası eklenince hayatlarımız tamamen çıkmaza giriyor. Şu anda asgari ücretle çalışanların artık çok büyük bir bölümü hayatlarını kredi kartlarıyla ve bankaların asgari ödeme tutarlarını ödeyerek çevirmeye çalışıyorlar. “Müjde bu kriz bitti” dedikleri tarihten sonra alt ve orta gelir gurubundaki aileler uzunca bir süre bütçelerindeki enkazı kaldırmaya çalışacaklar. Artık Allah rızası için denetlim yapması gereken devlet görevlileri işlerini yapsınlar. Dayanacak gücümüz de, bütçemiz de kalmadı” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emin Koçak: “Kafamız Karışık”Önceki Haber

Emin Koçak: “Kafamız Karışık”

Topla Topla BitmiyorSonraki Haber

Topla Topla Bitmiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar