Aksaray
DOLAR32.2684
EURO34.7854
ALTIN2408.4

Emin Koçak: “Kafamız Karışık”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emin Koçak: “Kafamız Karışık”
Ziraat Odası Başkanı Koçak “Çiftçilerimiz Tarım ve Orman Bakanlığımızdan 2024 yılı tarımsal desteklerinin açıklanmasını bekliyor”

Tarım ve hayvancılık kenti olmasına rağmen beklenen tarım yatırımlarının bir türlü getirilemediği ve susuz tarım ile az ürün fazla maliyet hesabı ile ayakta kalmaya gayret eden Aksaraylı üreticiler açıklanmayan tarımsal destekleri bekliyor. Ürün dengesi ve maliyet hesaplamaları konusunda önem arz eden tarımsal desteklemeler konusunda “Hangi destek, neye destek, ne kadar destek, ne zaman destek, neyin desteğini alıyoruz, nakdimi alacağız aynimi bilmiyoruz. Ürünü kaldırıyoruz destekler açıklanıyor” diyerek açıklamasına başlayan Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak; “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar kurulu sonrası yaptığı açıklamada hububat üreticilerimizin kışlık ekimler için hazırlık dönemi başında ihtiyaç duyduğu mazot ve gübre desteğini, bu yılın Ekim ayından itibaren ayni olarak kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartlarına tanımlayarak ödemelerin yapılacağını ifade etmiştir.

Çiftçiye verilen tarımsal desteklerin temel hedefi üretim planlaması yapmaktır. Devletimiz hangi ürünün daha çok üretilmesini istiyorsa, o ürüne çok destek verir. Arz fazlası olan ve üretimini artırmak istemediği ürüne ise daha az destek verir veya hiç vermez. Böylece üretimde bir planlama sağlanır. 2023 yılının 8. ayı geride kalmış olmasına rağmen tarımsal destekler henüz açıklanmamıştır. Birçok üründe ekim yapılmış, hasat büyük oranda tamamlanmış, fakat çiftçimiz 2023 yılında alacağı destek halen açıklanmamıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın hazırladığı tarımsal destekleme bütçesinin bir an evvel açıklaması üreticilerimizin yararına olacağı kanaatindeyiz.

Halen açıklanmayan tarımsal destekler ile üretim planlaması yapması zor bir durum oluşturmaktadır. Çiftçi ne kadar mazot, gübre desteği alacağını, hayvancılıkta hangi desteklerin artacağını hangilerinin azalacağını, alan bazlı ve prim (fark ödemesi) desteklerindeki artış oranlarını bilerek nasıl bir üretim planlaması yapacağı hakkında bilgisi olması çiftçilerimizin faydasına olacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“20 Yıldan Beri En Büyük Başarımız Seçimlerdeki Başarılarımızdır”Önceki Haber

“20 Yıldan Beri En Büyük Başarımız Seçim...

Bahaneye Bile Gerek DuymuyorlarSonraki Haber

Bahaneye Bile Gerek Duymuyorlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar