Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Biraz Tepkiyi Göze Alın Trafiği Biraz Denetleyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biraz Tepkiyi Göze Alın Trafiği Biraz Denetleyin
Trafik ve yol sorunun bitmek bilmediği Aksaray’da ana arterler ve ara sokaklarda gezen hafriyat kamyonları ve aşırı tonajlı TIR araçlarının bozduğu yollara dikkat çeken sürücüler “Araçlara göre yapılan yollarda 40-50 tonluk araçlar gezdiği sürece bu şehrin trafik sorunu da yol sorunu da bitmez” diyerek denetimlerin arttırılmasını istediler.

Artan nüfus ve araç sayısı ve geciken tedbirler nedeniyle her geçen gün yeni bir boyuta geçen trafik sorununa ek olarak her yıl belediye tarafından yenilenen yollar Aksaraylı vatandaşların tepkilerine neden oluyor. İl genelinde ana arter olarak bilinen Atatürk Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, Selçuklu Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı gibi ana arterlerin yanında bir çok ara sokakta kontrolsüz ve aşırı tonajlı kamyon ve TIR araçlarının trafik sorunu kadar yollardaki bozulmanın ana sebebi olduğunu söyleyen Aksaraylılar bu araçlar üzerinde denetimlerin artırılmasını istediklerini söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray genelinde yıllardan beridir trafik düzeni sağlamak ve yolların düzene sokulması için büyük yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlar son yıllarda da devam ediyor. Ancak birileri bu şehirdeki yolları düzene sokmaya çalışırken birileri de tonaj kontrolü yapılmadan şehrin tüm noktalarında rahatlıkla dolaşarak otomobil ve benzeri ağırlıklardaki araçlar için yapılan yolları bozmaya devam ediyor. Normal şartlarda senelerce dayanması gereken bu yollar bu araçlar nedeniyle sürekli olarak çökmeler nedeniyle yenilenmek durumunda kalıyor. Bu araçların tonaj kontrolleri yapılıyor mu? Yapılıyorsa bu araçların gezdiği yollar bu tonajlara uygun mu? Uygun değilse neden bu kişilerin her sene bozduğu yolların bedellerini bu hafriyat şirketleri ödemiyor?

Bununla beraber şehrimizin her yeri ara cadde ve sokaklar TIR parkına dönmüş durumda. Bu şehirde geçmiş yıllarda yasak olmasına rağmen park edilmiş kamyon ve TIR araçları nedeniyle birçok kaza meydana gelirken bazı hemşerilerimiz de hayatlarını kaybetti. Başka şehirlerde belli saatler arasında birçok yola TIR araçları giremezken bizim şehir içerisinde böyle bir kural yok. Kullandıkları araçları uygun yerler yerine evlerinin önüne park etmeye çalışan bu araç sürücüleri onlarca aracın parkını işgal ederken kavşaklara park edilen büyük araçlar nedeniyle görüş mesafesi tamamen kayboluyor. Bizler bu araç sürücülerinin düşmanı değiliz ancak bu şehirde trafiğin en büyük sorun olduğu yerlerde bile günün her saatinde bu araçları görmek mümkün. Artık bu sorunu görmesi gerekenler yaz trafiği başlamadan bu konuda önemli tedbirler almalı. Ayrıca tonaj kontrolleri ile de bu araçların yolları bozmaları da önlenmeli” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sözde Yasak Ama Bakan YokÖnceki Haber

Sözde Yasak Ama Bakan Yok

“Çocuklarımız Geleceğimiz. Çocuklarımız Herşeyimiz”Sonraki Haber

“Çocuklarımız Geleceğimiz. Çocuklarımız...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar