Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.3351
EURO35.1553
ALTIN2311.3

Bu Ödül Sizin de Olabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Ödül Sizin de Olabilir
Aksaray Valiliği himayesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen güvenli trafik projesi kapsamında yılın sürücüsü ödülleri düzenlenen törenle verildi.

5 yıl boyunca herhangi bir trafik kazasına karışmayan, sürücü belgesinde ceza puanı bulunmayan ve çevresinde sürücülüğü örnek gösterilen kişi olma gibi şartların arandığı yılın sürücüsü adayları İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan araştırma ve değerlendirme sonucu belirlendi.

İstenen kriterleri taşıdığı tespit edilen otomobil, ticari taksi, servis aracı, ambulans ve kamyon şoförlerinden oluşan 2’si kadın toplam 6 sürücü yılın sürücüsü ödülüne layık görüldü.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu İl jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada sosyal sorumluluk projelerinin vatandaşlara verilen hizmetlerin önemli birer parçası olduğunu ve her geçen gün öneminin arttığını söyledi. Bu tür farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerinin görünmeyen faydalarının da olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; “Bu projelerle bireyler önce kendine, sonra işine ve yaşadığı topluma saygılı olmayı pekiştiriyorlar. Burada hedefimiz farkındalık oluşturmak, toplumsal bilinci artırmak, kamu düzeninin tesisi ve nihai olarak da insanların huzurunun teminidir. Bu yönüyle de farklı kategorilerde ve kriterlerde yürütülen “Yılın Sürücüsü” projesini çok önemsiyoruz” dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber de yaptığı konuşmasında;  trafik güvenliğinin sağlanmasında en önemli unsurun insan olduğunu söyledi. Kazaları araçların değil insanların yaptığını vurgulayan Büber: “O zaman değişimi insanlardan başlatmalıyız. Burada ana faktör eğitimdir. Eğitim İnsanları bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalığı arttırmak açısından son derce önemlidir. Bu nedenle eğitim sadece bilmek değil bilineni de uygulayabilme yeteneğidir ”dedi.

Albay Büber; proje kapsamında il genelinde yapılan çalışma ile son 5 yılda hakkında trafik cezası uygulanmama, trafik kazasına karışmama, hakkında sicil ve sabıka kaydı bulunmama kriterlerine uygun olarak; ambulans şoförü, okul servisi, ticari taksi, kamyon şoföründen oluşan 6 kişinin yılın sürücüleri olarak belirlendiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından; 13 yıldır otomobil kullanan Ayten Altınkaya; ticari araç sürücüsü Mustafa Dinç, kamyon şoförü Ahmet Yıldırım, taksi şoförü Mehmet Çakmak, servis aracı şoförü Gürsel Göktaş, 112 ambulans şoförü Gülşen Gömen’e ödül ve hediyeleri Vali Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Sağlık Müdürü Abdullah Güleç tarafından verildi.

Yılın sürücüsü ödülünü Vali Hamza Aydoğdu’nun elinden alan Ayten Altınkaya 13 yıldır araç kullandığını bayanların trafikte daha tedbirli ve dikkatli davrandığını söyledi. Yılın sürücüsü ödülüne layık görüldüğü, ödülünü Vali Hamza Aydoğdu’nun elinden aldığı için mutlu olduğunu ifade eden Altınkaya; eşini kaybetmesinin ardından, çocuklarının eğitim gördüğü okulların uzak alması nedeniyle otomobil kullanmayı öğrendiğini, 13 yıl boyunca herhangi bir kazaya karışmadığını söyledi. Altınkaya trafikte herkesin dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saatlik İndirim Tuzağına DikkatÖnceki Haber

Saatlik İndirim Tuzağına Dikkat

“Kapımız Herkese Açık”Sonraki Haber

“Kapımız Herkese Açık”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar