Aksaray
DOLAR32.3817
EURO34.7913
ALTIN2439.4

Herkes Ağlıyor Ama Konut Satışları Rekor Kırıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Herkes Ağlıyor Ama Konut Satışları Rekor Kırıyor
TÜİK verilerine göre Aksaray’da 1-29 Şubat tarihleri arasında 613 konut satışı yapıldı.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu Şubat ayına ait konut satış istatistiklerini açıkladı. TÜİK verilerine göre 1-29 Şubat tarihleri arasında Aksaray’da 613 konut el değiştirdi. Satışı yapılan bu konutlardan 26’sı ipotekli olarak satılırken geriye kalan 587 konut peşin veya hibe yoluyla devredildi. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 463 konutun satıldığı Aksaray bu alanda kendisine denk olarak kabul edilen TR 71 bölgesindeki Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale illeri arasında en çok konut satışı yapılan il olarak yine listede ilk sırada yer aldı. Aksaray’da satışı yapılan konutların 280’ini sıfır konutlar oluştururken 333’ünü de ikini el konutlar oluşturdu.

Aynı dönemde TR 71 illeri olan Kırıkkale’de: 387, Niğde’de: 386, Nevşehir’de: 325 ve Kırşehir’de: 265 konut satışı gerçekleştirildi.

Konut ve araç satışı gibi harcama kalemlerinde kendisine denk olarak kabul edilen iller arasında sürekli ilk sırada yer alan Aksaray’daki konut satış sayısını değerlendiren vatandaşlar satış şekilleri ve yapılan konutlara bakıldığında 1+1 konutların bu verileri arttırdığını söyleyerek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray son yıllarda lüks denilince ülkenin birçok ili ile yarışır duruma geldi. Buradaki lüks tutkusu kendi çevremizdeki iller arasında en üst seviyede olduğu için tüm verilerde Aksaray komşularımızdan daha üst sıralarda çıkıyor. Bu ilde şehrin her yeri artık 1+1 konut dediğimiz konut inşaatlarıyla doldu. Bu konutları gerek yatırım için gerekse otel gibi kullanmak için alan zenginler var. Bu satışlar konut satışı sınıfına girdiğinden konut satış verileri çok yüksek görünüyor. Bu konutlar satılırken veya devir yapılırken alıcılar kredisiz alıyorlarsa bu durumun da mercek altına alınması gerekiyor. İnsanlar 4-5 milyona daire alıp bunu da kredi kullanmadan alabiliyorsa veya bağış, takas şeklinde yapabiliyorsa bu işteki vergi kayıplarını birilerinin araştırması ve konut satışları konusunda da kiralık konutlara yaptıkları gibi çok sıkı bir denetim yapmalılar. Bu verilerde açıklanan bazı detaylar normal görünmüyor” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fiyatlar Arttıkça Mutsuzluk da ArtıyorÖnceki Haber

Fiyatlar Arttıkça Mutsuzluk da Artıyor

“BELEDİYECİLİK VİZYON İŞİDİR”Sonraki Haber

“BELEDİYECİLİK VİZYON İŞİDİR”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar