Aksaray
DOLAR32.3598
EURO34.8741
ALTIN2389.6

Kayan’dan Dev Yatırım Müjdesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kayan’dan Dev Yatırım Müjdesi
Süt üretimi konusunda Türkiye’de en çok yatırım yapılan iller arasında yer alan ancak son dönemde başta Pazar sıkıntısı olmak üzere bir çok sıkıntı ile baş etmeye çalışan üreticilerin Pazar sorununun çözümü konusunda müjde DSYB başkanı Bekir Kayan’dan geldi. Kayan Hollanda ortaklı bir firma ile alım garantili 15 milyon EURO’luk yatırım ile süt tozu fabrikası müjdesini verdi.

Tarım ve hayvancılık kenti olarak bilinen ve son yıllarda sanayileşme yolunda da önemli mesafe alan Aksaray’da özellikle süt işleme üzerine kurulan fabrikalar çiftçilerin yatırımlarını süt üretimine çevirmesine ve profesyonel çalışmalar ile de hayvan varlıklarının artmasını sağlamış, ancak son yıllardaki ekonomik sıkıntıya ek olarak yem ve saman ücretlerine yapılan zamlar ve buna ilave olarak OSB’deki ve il dışındaki fabrikaların tavırları üreticilerin mali sıkıntılarına Pazar sorunlarının da eklenmesine neden olmuştu. Bölgede her geçen gün artan çiftlik ve hayvan sayısı Pazar sorununu büyük risk olarak ortaya çıkartırken ilde son günlerde yaşanan süt vurgunu da çiftçilerin daha fazla tedirgin olmalarına neden olmuştu.

Bu sorunların çözümü konusunda en somut adım Aksaray’ın hayvancılıktaki öncü sivil toplum kuruluşu (DSYB) damızlık sığır yetiştiricileri birliğinden geldi. Yaklaşık bir yıl önce müjdesi verilen ve Hollanda merkezli bir süt firması ile ortak yapılacak olan süt işleme ve süt tozu fabrikası için imzaların önümüzdeki günlerde atılacağı ve bu yapılacak olan tesisin 15 milyon EURO olduğunu açıklayan DSYB başkanı Bekir Kayan isteyen üreticilerin de bu yapılacak olan fabrikaya istekleri oranında hisse ortağı olacakları müjdesini verdi. Yapılacak olan süt tozu fabrikasında Pazar garantisi verilirken bu sayede rekabet ortamının da büyümesi ile çiftçilerin süt ücretleri konusunda sıkıntılarının büyük oranda çözülmesi ve süt hayvancılığına yatırımın daha da artarak Aksaray’ın Türkiye’deki süt üretiminin merkezi konumuna gelmesi hedefleniyor.

Yapılacak olan yatırımla ilgili ön açıklamada bulunan DSYB başkanı Bekir Kayan gazeteciler Nazmi Çalışkan, Hikmet Recep Turan ve Harun Atalay’ın sosyal medya üzerinden canlı olarak yaptığı söz konusu Aksaray programında yaptığı açıklamasında; “Süt tozu fabrikası için yaklaşık iki yıldır uğraşıyoruz. İlk önce ıslak mamul için bir proje yaptık. Daha sonra pandemi sürecinde geri adım atmak zorunda kaldık. Ekonomik sıkıntılardan dolayı ıslak ürünün bekletme süresi daha kısa olduğu için süt tozunu daha mantıklı gördük. Depo ömrünün fazla olmasından dolayı süt tozuna girmek istedik. Bu süreç içerisinde yurt dışında bağlantılarımız oldu. Yatırım aşamasında belli bir noktaya geldik. Önümüzdeki haftalar içerisinde dünya piyasasının yüzde 15’ine hâkim bir Hollanda firması ile bağlantı anlaşması olmasını bekliyoruz. 15 milyon EURO’luk olan yatırımın hisse satışlarını üyelerimize açarak yurt dışı kaynaklı bir yatırım planlıyoruz. Bu fabrikaya ortak olmak isteyen üyelerimiz hisse alımı da yapabilecekler. Hollanda kaynaklı olan firmamız süt tozunu alım garantisi veriyor ve Pazar sıkıntısının yaşanmayacağını öngörüyoruz. Finans konusunda da destek almış olacağız.

Sütün bekleme ömrü olmadığı için süt pazarının geniş olması gerekiyor. Pazarın geniş olması da yatırımın fazla olması anlamına geliyor. Yapılan yatırımları Aksaray için, üreticimiz için yapıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taşpınar’da Zehir OperasyonuÖnceki Haber

Taşpınar’da Zehir Operasyonu

“Değişim İçin Cesurlara İhtiyaç Var”Sonraki Haber

“Değişim İçin Cesurlara İhtiyaç Var”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar