Aksaray
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Kireçlik Yolu İhaleye Çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kireçlik Yolu İhaleye Çıkıyor
Mamasın barajı istikametini Aksaray merkeze bağlayan ve her yıl onlarca trafik kazasının yaşandığı kireçlik yolu için nihayet karayolları harekete geçti. Karayolları genel müdürlüğü 7,7 kilometrelik yol için ETÜD ve proje ihalesine çıkıyor.

Aksaray’da yıllardır kanayan yara haline gelen ve şimdiye kadar meydana gelen trafik kazaların nedeniyle onlarca vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan Aksaray-Sevinçli yolu için karayolları müdürlüğü nihayet harekete geçti. Aksaray Belediyesi ve Valiliğinin de girişimleri sonucunda Aksaray ile Sevinçli, Gücünkaya, Doğantarla, Selime, Güzelyurt, Gülağaç, Ihlara, Demirci gibi önemli yerleşim yerleri ile bu yerlere bağlı pek çok köyü merkeze bağlayan 7,7 kilometrelik yolun ETÜD ve proje ihalesi için harekete geçen Karayolları Genel müdürlüğü 5 Eylül 2023 tarihine kadar talep toplayacak. Yapılacak olan ETÜD ve projenin ardından yolda yapım çalışmalarının kısa sürede başlaması beklenirken kamuoyuna yansıyan ihalenin detayları ve yolun özellikleri konusunda bilgi edinilemedi.

TURİZM YATIRIMLARI İÇİN EN ÖNEMLİ YATIRIM

Turizm alanında atılım için çaba gösteren Aksaray’da geçen yıllarda Türkiye’nin en fazla turist çeken yerleri arasında yer Alan Ihlara vadisi ve Selime katedraline ulaşım için Nevşehir yolu girişinden çalışmalar başlamış ve büyük oranda tamamlanmıştı. Anayolda yapılan çalışmalar sadece tek güzergâhta devam etmiş ve bölge halkının en yoğun kullandığı alan olan Sevinçli yolunun konumu ve şartlarının iyileştirilmesi için bölge halkı ve Aksaray’da yaşayan vatandaşlardan yoğun talep gelmişti.

“BÖLÜNMÜŞ YOL İSTİYORUZ”

Bu yolun ETÜD ve proje çalışmasının ortaya çıkması ile Aksaraylılar ve bölge halkı yolun oldubittiye getirilmemesi gerektiğini ve bir kez yapılacak yatırımın doğru planlanmasının Aksaray’ın geleceği açısından önemli olduğunu ifade ederek yaptıkları açıklamalarda; “Yıllardır birçok cana mal olan bu yolun yapımına başlanacağı günü bekliyoruz. Son yıllarda artan trafik ve bölgedeki ören yerleri ile turizm sahalarına gitmek isteyen vatandaşların oluşturduğu trafik bölgede çok ciddi sıkıntıların yaşanmasına neden oluyordu. Özellikle kış mevsimlerinde bu yolda pek çok kaza meydana gelirken dönem, dönem de kış şartlarından dolayı büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Yolun Aksaray bağlantısı kısmının yapılması için herkese çağrıda bulunduk ve nihayetinde çalışmaların başlayacağı müjdesini aldık. İnşallah bu süreçte bu yol oldubittiye getirilmez ve bu kısım bölünmüş yol olarak tamamlanır” derken Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer’de bölgede yapılan yatırımların tanıtımı esnasında karayollarının bu yol için 3 şerit çalışmasına hazır olduğunu ancak bu konuda bölünmüş yol ısrarlarının sürdüğünü açıklamıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otobanda Zincirleme Kaza 2 Ölü 9 YaralıÖnceki Haber

Otobanda Zincirleme Kaza 2 Ölü 9 Yaralı

İçme Sütü Üretimi %11 AzaldıSonraki Haber

İçme Sütü Üretimi %11 Azaldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar