Aksaray
DOLAR32.5373
EURO34.8821
ALTIN2429.9

“Koltuk İçin Değil, Aksaray İçin Görev İstiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Koltuk İçin Değil, Aksaray İçin Görev İstiyoruz”
Söz konusu Aksaray programında açıklamalarda bulunan İyi Parti Aksaray Milletvekili Aday Adayı Ali Karakuş, verilen ancak tutulmayan sözlerin sorumlusu Ak Parti genel başkanından çok iktidar milletvekilleri derken “Verilen sözler milletvekilleri tarafından takip edilir ve hayata geçmesi sağlanır” dedi.

6 Şubat Tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından da Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerin ardından uzunca bir süre yayınına ara verilen söz konusu Aksaray programı İyi partiden milletvekili aday adaylığını açıklayan Ali Karakuş’un konuk olduğu programla Aksaraylıların sesi oldu.

Dilek Eyüboğlu moderatörlüğünde gazeteciler Hikmet Recep Turan, Nazmi Çalışkan ve Harun Atalay’ın sorularına açık yüreklilikle cevap veren Aksaray kamuoyunun yakından tanıdığı Ali Karakuş gazetecilerden gelen sorulara verdiği cevaplarda; “Aksaray’da gençlerin sağlıklı yaşamaları ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için yıllarca spor alanında önemli çalışmalar yaptığını ve Aksaray sporun başarısı için çalıştım. Aksaray’da Millet ittifakı sürecinde spor alanında önemli yatırımlar gelmesi için çalışmalarımı sürdüreceğim. Yıllar önce Dağılgan stadyumunun fiziki yapısı konusunda uyarılarımızı belirttik ancak dinleyen olmadı. Eski stadyumun yıkımından önce yeni bir stadyumun inşa edilmesi gerektiğini söyledik duyan da dinleyen de olmadı. Gelinen süreçte durum ortada. Şehrin acil bir stadyuma ihtiyacı var.

Aksaray’a söz verilip de gelmeyen projelerin en başında yılan hikayesine dönen ve artık kimsenin ümidinin kalmadığı demiryolu projesi geliyor. 2004 yılından beri bir çok kez Ak Parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kent meydanında verilen söze rağmen atılmış tek bir somut adım yok. Bu sorumluluk Genel başkanlarından çok bu sözlerin takibini yapmayan milletvekillerindir. Bizim iktidarımız sürecinde eğer benim genel başkanım böyle bir taahhütte bulunsa bundan mutlu olur ve gece gündüz bu işin takibini yaparım. İlgili bakanlıklardan veya genel başkanımdan bu sözün yerine getirilmesini her fırsatta isterim. Gelinen süreçte defalarca kez verilen demiryolu sözü var ortada da hiçbir şey yok. Millet ittifakı olarak bu işi de bizler yapacağız Aksaray halkının hiç şüphesi olmasın.

Tarım ve hayvancılık kenti olarak adlandırılan ilimizde tarımı ve hayvancılığı ayrı ayrı değerlendirelim. Şu anda bir kasapta etin kilogram fiyatı 300 liraya ulaştı. Dar gelirli zaten et yüzü göremezken artık orta gelirli aileler bile et alamaz duruma geldi. Süt ve süt ürünlerine yapılan zamlar da ortada. Bir litre sütün 2 sene önceki fiyatı ile bugünkü fiyatı arasında uçurum var. Yanlış politikalar ile zamanında verilmeyen desteklerle büyükbaş hayvan üretiminin azalmasına neden oldular. Özellikle kontrol altına alınmayan yem fiyatları nedeniyle süt hayvancılığı yapan üreticiler bile erkek mallar gibi dişi malları da kesime yolladılar. Şimdi ise bu malları isteseler de alacakları para yok. Zamanında verilmeyen ve eksik destekler ile hayvancılık bu noktaya geldi. Tarıma geldiğimizde durum ortada bir türlü getirilmeyen su projeleri nedeniyle yer altı su kaynakları da bitme noktasına geldi. Millet ittifakı olarak bu sorunları çok iyi biliyoruz ve üreten çiftçilerimizin haklarını alabilmeleri adına tüm çalışmaları zaman kaybetmeden başlatacağız.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimler için de hazırlıklarımız devam ediyor. Özellikle sandık güvenliği konusunda görevlilerimizi belirlemeye başladık. Bununla ilgili eğitim çalışmalarını da tamamlayarak sandıkların güvenliği konusunda çalışacağız. Ancak buradan hemşerilerime  E-Devlet üzerinden adreslerini kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunuyorum. Bazı vatandaşlardan adreslerinde tanımadıkları kişilerin kayıt ettirildiği şikayetleri gelmeye başladı. En büyük sorunumuz programın başından beri güven sorunu. Ne yazık ki geldiğimiz bu süreçte kimsenin güveni kalmamış ama bizler bu güven ortamını yeniden sağlarken adil Türkiye için çalışacağız. Bu ülkenin kaynakları doğru yerlere aktarıldığı sürece tüm sorunların üstesinden gelinir. Biz koltuk için değil Aksaray için görev istiyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saatçioğlu “Aksaray, Bölgenin Tanınan Yıldızı Olacak”Önceki Haber

Saatçioğlu “Aksaray, Bölgenin Tanınan Yı...

Türk Dünyası Türkiye Yüzyılında YükselecekSonraki Haber

Türk Dünyası Türkiye Yüzyılında Yükselec...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar