Aksaray
DOLAR32.5762
EURO35.0169
ALTIN2430.3

Saatçioğlu “Aksaray, Bölgenin Tanınan Yıldızı Olacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saatçioğlu “Aksaray, Bölgenin Tanınan Yıldızı Olacak”
DEİK Türkiye -Tacikistan İş Konseyi Başkanı ve iş insanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan genel seçimler için AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Saatçioğlu, iş hayatı ve sivil toplum kuruluşu görevlerinde elde ettiği deneyimleri Aksaray’a hizmet için kullanacağını belirterek, Aksaray’ın bölgenin tanınan yıldızı olacağını söyledi.

Saatçioğlu, basın mensuplarına yaptığı aday adaylığı açıklamasında; “14 Mayıs 2023 genel seçimleri için AK Parti’den Aksaray milletvekilliği için aday adaylığı başvurumu yaptım. Ülkemizin deprem ve sel felaketine maruz kalması, öncesinde ekonomik süreçlerdeki durumlar, daha öncesinde pandemi süreci gibi yakalandığımız kıskaçlardan milletimizin omuzlaması ve cumhurbaşkanımızın hamiliğinde bu seçimin çok önemli bir süreçte ilerleyeceğinin nişanesi olacağını düşünüyorum. Bu süreçte daha fazla ter dökmeye, enerji harcamaya, gayret göstermeye ülkemizin ihtiyacı olduğu aşikardır.

Şahsım olarak 2008 yılından itibaren özel sektörde dış ticaret, uluslararası müşavirlik hizmetleri, yatırımcıların ülkemize dahil olması, ülkemizin sermeyesinin Orta Asya ülkelerine entegre olması noktasında, gıda ve tarım sektöründe de deneyimimin yansıması olarak projelerimle, planlarımla, teşkilatçılığımla, önce milletimize sonra devletimize, AK Parti teşkilatına hizmet etmek istiyorum. Ayrıca 15 yıllık sivil toplum kuruluşu deneyimimin bana kattığı öz güven, iletişim ağı ile 15 yıl önce başladığım MÜSİAD’ın Aksaray kurucu üyeliğinden sonra 2014’te MÜSİAD genel merkezinde dış ilişkiler başkan vekilliğinde sürece başladım. 2020 yılında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı olarak taçlandırılan bir sürece dahil oldum. Buradaki elde ettiğim deneyimde özellikle ticari diplomasi alanındaki olan tarafı artık zamanın geldiğini memleketim olan Aksaray’a kamu diplomasisi adı altında memlekete hizmet için yola çıktık.

Aksaray’ın güçlü yanlarının daha da perçinleştirilmesi, eksik kalan taraflarının da bir an önce şehrin kenetlenmesi ile kamu kurum kuruluşları ile birlikte Aksaray’ı bölgenin tanınan yıldızı konumuna getirecek projelerden bahsedeceğim. Aksaray’ın gelişen ağır ve hafif sanayisi OSB’ler ile birlikte ortaya çıkan kalifiye eleman ihtiyacının üniversite işbirliği ile sektörel bazda ihtiyaçların belirlenmesiyle sanayi noktasında farklı bir yere geleceğiz. Son zamanlarda valimizin koordinesi ile Aksaray’a gelen birçok kurumsal firmaların burada faaliyet ve yatırımlarına geçmesi ile bu süreç daha da hızlanacaktır. Aksaray lojistik olarak Türkiye’nin merkezi konumunda. Karayolu ağı ile tüm Türkiye’ye entegre olan ve özellikle Mersin limanına yakın olması dolayısıyla bu koridoru demiryolu ile perçinleştirmek istiyoruz. Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın yakınlığının getirisine dahil olmuş değiliz. Uçak kalkma maliyetinin Aksaray’daki ihracatçılar açısından avantajının olmaması sebebiyle özellikle OSB’ye bağlanacak bir demiryolu hattının Aksaray sanayisini şahlandıracağının en önemli nişanesi olacağının altını çizmek istiyorum. Kayıt dışı ekonominin önüne geçecek güçlü vergi sistemi ile kontrol altına alarak sosyolojik yapının da daha iyi bir seviyeye geleceğini düşünüyoruz.

Aksaray’ın tanıtım eksikliğinin giderilmesi için de çalışmalar yürüteceğiz. Aksaray Kapadokya’nın turizm alanının maalesef gölgesinde kalıyor. Yurt dışı vakıfların desteğiyle bazı uluslararası etkinliklerin yapılması noktasında bütçe olanağı ayrılması ve Aksaray’ın yıllardır maruz kaldığı tanıtım eksikliğinin giderilmesi için çalışacağız.

İklim değişikliği olarak atfedilen noktada kuraklık, Aksaray üzerinde de etkisini gösteriyor. Su israfının engellenmesi için ciddi bir bilinçlendirme kampanyasının da bu sürece dahil olması ile özellikle Akdeniz tarafından boşa akan suların bölgeye intikal ettirilmesi noktasında bazı çalışmaların teknik olarak startını verdiğimizin müjdesini veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnceöz İstanbul’dan Başvuru YaptıÖnceki Haber

İnceöz İstanbul’dan Başvuru Yaptı

“Koltuk İçin Değil, Aksaray İçin Görev İstiyoruz”Sonraki Haber

“Koltuk İçin Değil, Aksaray İçin Görev İ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar