Aksaray
DOLAR32.5117
EURO34.9671
ALTIN2432.6

Ortaköylü Yetenek Bundesliga Yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ortaköylü Yetenek Bundesliga Yolunda
Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Hacıibrahimuşağı köyünden 18 yaşındaki genç yetenek futbolda gösterdiği performans ile Alman ligi Bundesliga takımlarının dikkatini çekti.

Milli sporcu yetiştiremeyen illerden birisi olan Aksaray’da futbol alanından iyi haber Ortaköy ilçesinden geldi. Ortaköy’ün Hacıibrahimuşağı nüfusuna kayıtlı 17 yaşındaki Şammas Can Eğritaş Hatayspor ve Ankaragücündeki performansı ile Alman ekiplerinin dikkatini çekti.

Eğritaş’ın menajerliğini yürüten Ferdi Eğritaş genç yetenek hakkında yaptığı açıklamada; “Aksaray’ımızın ve köyümüzün çocuğu olan Şammas Can Eğritaş futbola bundan 5 sene önce Ankaragücü altyapısında başladı. 5 Yıl içerisinde Ankaragücü’nün tüm kategorilerinde 11 şansı bulan Şammas Can buradaki yükselen performansı ile 2021-2022 sezonu sonunda Hatayspor teknik ekibinin dikkatini çekerek sezon başında Hatay’a transfer oldu. Hatay’da futbol hayatını sürdüren Şammas Can 6 Şubattaki depremin ardından yeniden eski takımı olan Ankaragücü’ne transfer oldu. Burada dönem, dönem A takımında da görev yapan genç yetenek U 18’de gösterdiği performans ile Alman ekipleri RB Leipzg, Mainz ile İtalya seri A takımlarından olan Atalanta’dan ciddi teklifler aldı. Bu hafta içerisinde Alman ve İtalyan ekipleri ile yurt dışında görüşmeler olacak. Aksaray ve Aksaray ölçekli Anadolu ekiplerinde de çok yetenekli Türk futbolcuların olduğu genç yeteneklerle ortaya çıkmaya başladı. Ümidimiz alt yapılardan yetişen bu gençlerin Süper lig ekiplerinde forma şansı bulması. Bunun son örneği de Fenerbahçeli Arda Güler. Türkiye 2 sene önce adını bile bilmediği ve hiçbir şans tanınmayan bir yetenekle tanıştı. Bunun adı bu sene Şammas başka bir dönemde de değişik genç yetenekler olacaktır. Futnol takımları kendi özlerinde altyapıları ile mücadele ettikleri sürece ekonomik bataktan kurtuldukları gibi Dünya markaları haline gelebilirler” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trafolardaki Kirlilikler TemizleniyorÖnceki Haber

Trafolardaki Kirlilikler Temizleniyor

Jandarma Timleri Doğal Hayat ve Çevre İçin SahadaSonraki Haber

Jandarma Timleri Doğal Hayat ve Çevre İç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar