Aksaray
DOLAR32.5601
EURO35.0303
ALTIN2428.2

Tarihi Kalanlar Köprüsü Eski İhtişamına Kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihi Kalanlar Köprüsü Eski İhtişamına Kavuştu
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile restorasyon çalışmalarının başlatıldığı Tarihi Kalanlar Köprüsünde çalışmalar tamamlandı.

Aksaray’ın doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini ortaya çıkartmak için şehrin birçok noktasında çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi, tarihi Kalanlar Köprüsünü eski ihtişamına kavuşturdu.

Anadolu Selçuklu dönemi eserlerinden olan tarihi köprüde mimari özelliklerinin kaybolmaması için detaylı bir inceleme yapılarak çalışmalara başlanıldı. Tek yöne eğimli köprüler grubunda yer alan köprü ikisi büyük, ikisi küçük sivri kemerli dört gözden oluştuğu tespit edildi. Düzgün kesme ve kaba yonu taş malzemeden inşa edilen köprü dönemin tüm mimari özellikleri dikkate alınarak yenilendi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in girişimleri ile çalışma başlatılarak aslına uygun olarak restore edilen tarihi Kalanlar Köprüde çalışmalar tamamlandı. Şehir genelinde yapılan restorasyon çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şehrin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmak adına şehrin birçok noktasında çalışma yürüttüklerinin altını çizdi. Kalanlar köprüsünün de tarihi dokusuna uygun olarak restore edildiğini duyurdu. Tarihi Kalanlar köprüsünün yanı sıra şehir genelinde bulunan türbe ve köşklerde de restorasyon çalışmalarının başladığını duyuran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Şehrimiz 10 Bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip. Bu derin tarihi geçmişten ecdadımızın yaşadığı imar ettiği bize ulaşan birçok eser bulunuyor. Bizde bu eserleri gelecek nesillere ulaştırmak adına bir restorasyon çalışması başlattık. Restorasyon çalışmaları kapsamında Kalanlar Mahallemizde bulunan tarihi köprüyü aslına uygun olarak yeniledik. Şehrimize eserler kazandıran Selçuklu Sultanlarından II. Kılıçarslan’ın türbesinde ve köşkünde restorasyon çalışmalarımız devam derken Hassas Baba türbesi ve Ervah Kabristanlığındaki Şeyh Hamza türbelerinde de çalışmalara başladık. Bu mekanlarda yaptığımız çalışmalarla şehrimizin tarihindeki tüm izleri gün yüzüne çıkartacağız.’’ Dedi.(Basın Bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray Belediyesi Salgın Süreci Boyunca 8 Milyon Maske ÜrettiÖnceki Haber

Aksaray Belediyesi Salgın Süreci Boyunca...

Şehit Ailelerine ZiyaretSonraki Haber

Şehit Ailelerine Ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar