Aksaray
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

TÜİK’ in Rakamları Dalga Geçer Gibi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜİK’ in Rakamları Dalga Geçer Gibi
Türkiye İstatistik Kurumu inşaat maliyetlerindeki yıllık artışın yüzde 72,37 olduğunu açıklarken konut alamayan Aksaraylılar ise kendilerine yansıyan artışın en az yüzde 300 olduğunu söylediler.Türkiye İstatistik Kurumu inşaat maliyetleriyle ilgili verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre maliyet artışı Şubat 2022 ile Şubat 2023 arasında yüzde 72,37 artarken aylık bazda da son bir ayda yüzde 2,08 oranında arttı.

En Fazla Artış İşçilikte

TÜİK verilerindeki yüzde 72,37’lik artışta en yüksek artış yüzde 103,99 olurken malzeme artışı da yüzde 62,52’de kaldı. TÜİK verilerinin sahadaki fiyatla uyuşmadığını ifade eden vatandaşlar yeni değil eski ev almak bile hayal oldu diyerek yaptıkları açıklamalarında; “Aksaray konut sektörü olarak gurbetçi talepleri nedeniyle Türkiye’deki en pahalı şehirlerden bir tanesi haline geldi. Şu anda bu şehirde ev alabilenin ekonomik durumunu anlayamıyoruz. Konut sektöründe gerek daralma, gerek fırsatçılık, gerekse de ekonomik kriz ve arsa payları bu fiyatları buralara taşıdı. Şu anda TOKİ bölgesindeki ev fiyatları bile milyon sınırına dayanmış durumda. İkinci el bir konut alabilmek bile imkansız hale gelmeye başladı. Zaten yeni ev alacak olan bir kişi kendisiyle beraber arsa sahibinin de evinin yarısını almak zorunda bırakılıyor. Bu kadar adaletsiz bir arsa pazarlığı yapılmamalı. Gerekiyorsa bu arsalara hiçbir müteahhit müşteri olmamalı. Adamlar bir apartman dairesinin en az yarısını alıyor ve hiçbir şekilde ceplerinden de 5 kuruş çıkmıyor. Bu insanlarla inşaat sonrasında da sorunlar hiç bitmiyor. 3 milyon verip alınan bir apartman dairesinde bunların kendileri ve çocukların egosuyla uğraşıyoruz. Apartmanın tamamının sahibi olarak kendilerini görürken bizlere kiracıları muamelesi yapıyorlar.

Türkiye İstatistik Kurumunun son yıllarda iyimser tabloları bizlerin gerçekleriyle çelişiyor. Ne yazık ki bu verileri hazırlayanlar sahaya inmeden oturdukları yerlerden bu rakamları oluşturmuş. Şu anda Aksaray’da geçen seneye göre konut fiyatlarının durumu ortada. Özellikle 6 Şubat tarihinden sonra inşaat malzemelerine doğacak taleplerden dolayı inşaat maliyetleri de tamamen artacaktır. Bu rakamların güncellenmesi ve sürekli düşen kredi faiz oranlarının artık bizlere de yansıtılmasını istiyoruz. Kısacası TÜİK rakamları ile bizlerin gerçekleri uyuşmuyor” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Aktürk Yalan Söylüyor”Önceki Haber

“Aktürk Yalan Söylüyor”

Pazarda Fiyatlar Düşeceğine ArtıyorSonraki Haber

Pazarda Fiyatlar Düşeceğine Artıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar