Aksaray
DOLAR32.3817
EURO34.7913
ALTIN2439.4

Yeni Dönemde Öncelik Gençlerin Olacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Dönemde Öncelik Gençlerin Olacak”
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray Yüzyılına yakışır projelerinden biride Planetaryum Projesi olacak. İlk hizmet döneminde Bilim Merkezi’ni şehre kazandıran Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ikinci hizmet döneminde hayata geçireceği Planetaryum Projesi, gençler başta olmak üzere uzay ve astronomi meraklıları ilgisini çekti.

Bilimi en eğlenceli ve merak uyandırıcı biçimde sunmaya olanak sağlayacak Planetaryum Projesiyle okuyan, merak eden ve en önemlisi de hayal eden gençler yıldızların, gezegenlerin, kısacası tüm gökcisimlerinin için üst düzey bir deneyim yaşayabilecekler.

İkinci hizmet dönemine 41 proje ile hazırlanan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, heyecan uyandıran Planetaryum Projesiyle ilgili şu görüşlere yer verdi. “Aksaray Yüzyılına yakışır projelerimizden biri olan Planetaryum Projemiz ile meraklıları oturduğu yerden mini bir uzay keşfine çıkabiliyor.

Gökyüzü tüm gizemleriyle karşımızda dururken yeni nesillerin bilimi severek büyümesi ve en önemlisi hayal edebilmesi amacıyla teknolojinin bilime vermiş olduğu en büyük hediyelerden biri olan planetaryum merkezimizi Aksaray’ımıza kazandırıyoruz.

Projemizin hayata geçmesiyle beraber gençlerimizi bilimin en eğlenceli hali ile tanıştırıp ülkesi için hayal etme imkânı sağlamak, beraberinde yeni fikirler, aydın nesiller, bilim insanların çıkmasına olanak sağlayacak Aksaray Yüzyılına yakışan önemli bir projeyi şehrimize kazandırmış olacağız” dedi.

Geniş bir konu yelpazesi olan Planetaryum gösterimleri eğitim hayatına da önemli bir katkı sunacak. Okul gruplarından öğrencilerin her yaş seviyesine uygun gösterimlerin yanı sıra, öğrenciler merak ettikleri konulardaki soruları Planetaryumda bulabilecekler. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray Bilim Merkezi projesinin devamı niteliğinde olan Planetaryum Projesi, Aksaray Yüzyılına çok yakışacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pelinsu Yıldırım Demir; “Niyetimiz Az Laf, Çok İş”Önceki Haber

Pelinsu Yıldırım Demir; “Niyetimiz Az La...

Fiyatlar Arttıkça Mutsuzluk da ArtıyorSonraki Haber

Fiyatlar Arttıkça Mutsuzluk da Artıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar