Aksaray
DOLAR32.38
EURO34.7898
ALTIN2431.6

Esat Zengin Mağdur Üreticilerini Yalnız Bırakmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esat Zengin Mağdur Üreticilerini Yalnız Bırakmadı
Altınkaya Kasabası’nda süt üreticilerinin sütlerini toplayan Ortaköy’de bulunan Özüçler süt fabrikasının süt toplayıcısının ortadan kaybolması üzerine Aksaray Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, süt üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için duruma müdahil oldu. Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, Altınkaya Kasabası’na giderek süt üreticileriyle görüştü ve burada yaptığı açıklamalarda şunları söyledi.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin yaptığı açıklamada; “Burada yaşanan olumsuz bir olaydan sonra süt üreticilerinin parasını toplayıcı tarafından ödenmeden kaçırıldığı ifadesi bulunmaktadır. Bunu sizlerin bize gelen ihbarı ile öğrendim. Bugün ne yapabiliriz nasıl katkı sağlayabiliriz. Kaybedilen paraları tekrar nasıl geri alabiliriz? Çabasıyla sizleri ziyaret etmiş bulunmaktayım.

Muhtarımla da zaten istişarelerimiz devam etmesine rağmen eksik bir bilgi var. Bilgiden kastımızda şöyle; Siz diyorsunuz ki süt üreticim benim paramı aldı gitti. Fakat işin aslı öyle değil, bir müstahsil makbuzunu kesen süt toplayıcısı size o parayı ulaştırmak zorunda ulaştırmadığı zaman müstahsil makbuzu ile hak arama sizlerin doğrudan doğruya görevi sizlerin birliği olarak da sizlerin hakkını aramak için ben elimden gelen gayreti gösterir ve o paranızı da alacağınıza ben taahhüt ederim.

Nasıl ki bir yere borcunuz olduğunda çalışan işçinizle o yere parayı gönderiyor o çalışan işçide parayı alıp kaçıyor, siz oraya borcunuzu ödemiş oluyor musunuz? Hayır o yüzden sizin de halen süt fabrikasından alacağınız mevcuttur.

Bu parayı almak içinde elimizden gelen her türlü mücadeleyi edeceğiz. Bugün sizin süt paranızı götüren o kişi o süt sanayicisinin bir süt toplayıcısıdır, işçisi konumundadır. Bir işçi bu parayı alıp gittiyse size o parayı veren sanayici size o parayı ödeyecek ve götüren kişiden o parayı alacaktır.

Siz hiçbir zaman mağdur olmayacaksınız. Kanun var, adalet var, hukuk vardır. Bu adaletin yerine getirilmesin dede ben süt birliği başkanı olarak her türlü hizmeti vermeye, hukuki ve resmi yönden çalışma başlatmayı bu gün için ben kendime bir görev bilerek başlıyorum.

Onun için arkadaşlar mağdur olmayacağınızı umuyorum çünkü hukuk var. O sanayici sizden süt alıp müstahsil makbuzunu kesti ise size parayı ödemek zorundadır. Fakat eğer ki siz bir beyanda bulunup benim süt paramı bu toplayıcı ile öde demişseniz yapacak bir şey yoktur, eğer ki siz böyle bir beyanda bulunmadıysanız o süt sanayicisinin sizin banka hesaplarınıza ya da bizzat size ödeme yapma zorunluluğu vardır.

Yem alma durumunda ise yem paraları düşülüp kalan para ödenmek zorundadır. Burada basın yoluyla da o süt sanayicisine sesleniyorum. Sen burada benim üreticilerimin sütünü kendi toplayıcınla toplatmışsın parasını da ödememişsin. Müstahsil makbuzu kesen kişinin parayı düzenli halde ödeme zorunluluğunun olduğunu bildiğin halde neden bunu yapıyorsun. Bu üreticilerin parasını bir an önce ödemen gerekir ödenmediği halde yargıya başvurulacaktır.

Kıymetli üreticilerim; Bu vesile ile de sizlerle bir bilgi daha paylaşmak istiyorum. Aksaray İl genelinde de örgütsüz birliksiz süt pazarlayan maalesef bir Altınkaya Kasabamız var ve bununla birlikte birkaç yerimiz daha var. Örgütsüz süt satışlarında maalesef dolandırılmaya sebep olan bir ortam ortaya çıkıyor. Sizden özellikle ricam, bundan sonra örgütsüz süt satışına müsaade etmeyin. Bizim birliklerimiz bitmez. Onun için ben geçen senelerde ciddi bir mücadelenin içine girdim. Örgütsüz süt satışlarının önüne geçebilmek için çok katı kurallar uygulanırken yine aynı sanayiciler bakanlığa giderek beni şikayet etti. Elimiz de ki sütü alacak diye araya insanlar sokarak benim önüme set çektiler. Şimdi benim önüme set çekenler bu dolandırılan insanların bu mağduriyetini giderecekler mi? Buradan onu da sorayım eğer ki, bu mağduriyet giderilmezse o isimleri de buradan tek tek açıklarım. Hiçbir zaman örgütümüzün önüne geçmeye kimsenin hakkı yoktur. Sizler örgütsüzlükten mağduriyet yaşadığınızı bilin ki, bundan sonra tedbirinizi ona göre alın, ama ben her zaman yanınızda olacağım ve yardımcı olacağım bunları da bilin’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Aksaray İçin Her Projenin Destekçisiyiz”Önceki Haber

“Aksaray İçin Her Projenin Destekçisiyiz...

91 Bin Öğrenci TatildeSonraki Haber

91 Bin Öğrenci Tatilde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar