Aksaray
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Sel Mağdurları: “Bu Zarar Bizleri Bitirir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sel Mağdurları: “Bu Zarar Bizleri Bitirir”
Geçtiğimiz hafta Aksaray’ın bazı bölgelerinde meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken selin vurduğu Baymış ve Yeşiltepe bölgesinde oluşan zararın akıbeti çiftçileri kara kara düşündürüyor.

Aksaray’da geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinde birisi 3 aylık olmak üzere iki kişi yaşamını yitirirken 14 kişi de selden etkilenerek yaralanmıştı. Özellikle kireçlik bölgesinde büyük tahribata neden olan sel felaketi tarım arazileri için de büyük mali kayba neden oldu.

Bayır altı bölgesi olarak adlandırılan Baymış ve iç kesimdeki Yeşiltepe kasabasında etkili olan sel felaketi nedeniyle Yeşiltepe’de hasat edilen ve harman yerlerinde serilen tonlarca çerezlik ayçiçeği telef olurken Baymış köyünde de tarlalarda hasadına başlanılan tonlarca ürün zarar gördü.

Meydana gelen felaket sonrası bölgede çalışmalar yapılırken çiftçilerin ürünlerinden doğan zararların akıbeti konusunda halen bir açıklama yapılmadı.

Baymış köyünde sigortalı olan ürünlerin bile akıbetinin belirsizliğini koruduğunu söyleyen çiftçiler; “Bizler her sene değişik sorunlarla üretim yapıyoruz. Bu sene de tam hasat sezonuna bu felaket denk geldi. Allah’a çok şükür canda bir şey yok. Ancak hasadına başlanılan ve serilen ürünlerde zarar çok büyük. Baymış köyünde sigortalı olan ürünler konusunda ürünlerin daha tarladan çıkmamasına rağmen ürünlerin kesilmesini bahane eden firmalar zararın karşılanmayacağını söylüyorlar. O zaman bizler bu sigortaları neden yaptırıyoruz. Başka illerde veya bölgelerde üreticilerin her türlü zararı için tüm fedakârlıklar yapılırken Aksaray’da bu neden olmuyor? Bizlerin bir yıllık emekleri ve gelecek yılın yatırımları gitti. Bu ürünleri kime satarız? Satsak da zararımız ne kadar olur? Bu işin sorumluluğunu kimse üstlenmek istemiyor. Bu felaketi onlar da yapmadı, ama bizler de yapmadık ve istemedik. Bizler ürünlerimizi kaldırabilsek zaten bu sorun yaşanmazdı. Sigortalı olan tarlalarda bile birçok sorunla çiftçiler kaderlerine terk ediliyor. Sel günü değil bugünden sonra bizlere yol gösterecek ve sorunumuzu çözecek kişilere ihtiyacımız var” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pancarda Beklenti Ton Başına 3 Bin TLÖnceki Haber

Pancarda Beklenti Ton Başına 3 Bin TL

Konutta Maliyet Yüzde 62 Fiyat Yüzde 150 ArttıSonraki Haber

Konutta Maliyet Yüzde 62 Fiyat Yüzde 150...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar