Reklamı Geç
mhp
Aksaray
DOLAR32.334
EURO35.0886
ALTIN2296.2

Sıkıyorsa Denetleyin! Sıkıyorsa Kaldırın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıkıyorsa Denetleyin! Sıkıyorsa Kaldırın!
Esnafların kaldırım ve cadde, araçların ise cadde ve sokakları işgaliyesi umursamaksızın devam ederken, özellikle seçim ortamına girilmeye başlaması ile birlikte vatandaşları kızdırmak istemeyen yetkililer bu işgali görmezden gelmeyi yeğliyor

İl genelinde bazı işyerlerinin kaldırım ve yolları da işgal etmeleri ve buna göz yumulması yayalar ve araç sürücülerinin tepkilerine neden olurken geçtiğimiz gün gazetemizde yapılan haberlerde denetleme yapması gerekenleri harekete geçirmeye yetmedi.

İl genelinde son aylarda artan kaldırım ve yol işgallerinde iş yerleri her geçen gün yeni boyuta geçerken özellikle kenar mahalleler ve ara sokaklarda yol işgalleri de başladı. Bir çok iş yeri sahibi yol üzerindeki araç park edilecek alanları da kendi dükkanlarının bir parçası olarak kabul ederek dubalar veya çeşitli eşyalar ile kapatmaya devam ediyor. Araçlarını park etmek için bu alana yaklaşan araç sürücüleri de bu işletme sahipleri veya çalışanları tarafından zaman zaman sert bir dille uyarılarak “Burası bu dükkanın alanı” denilerek başka yerlere yönlendiriliyor.

Bu kuralsızlığın karşılıksız kaldığını gören bir çok esnafında zincirleme reaksiyonla benzeri uygulamaları başlatması başta sürücüler olmak üzere bir çok vatandaşın tepkilerine neden olurken vatandaşlar yollar konusunda trafik ekiplerini kaldırımlar konusunda da zabıtaları görev yapmaya davet ediyoruz diyerek yaptıkları açıklamalarda; “İlimiz genelinde merkezin tek alanda olması ve bu yerlerinde çarpık yapılaşmadan dolayı dar olması araç trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Bir çok yerde kaldırım yok denecek kadar dar bazı yerlerde de dar olan yerlerin tek tarafı otopark olarak kullandırılıyor. Ancak son aylarda bazı işyeri sahipleri kaldırımlarla beraber yolları da kendi dükkanlarının parçası olarak görmeye başladılar. Özellikle çarşı merkezine yakın ara sokaklarda her dükkanın önünde bir duba veya çeşitli eşyalar var. Buraya araç park etmeye çalışan sürücüler ile dükkan sahipleri arasında kavgaya varacak tartışmalar çıkıyor. Bu dubalarla bu alanları kapatma yetkisini kim veriyor bilmiyoruz ama bu denetimleri yapmaları gerekenleri biliyoruz. Geçen hafta gazetenizde çıkan haberden sonra bir denetim yapılır diye bekledik ama ne yazık ki hiçbir şey değişmedi. Bir çok kaldırım dar olmasına rağmen halen esnaflar ya oturarak ya da eşya çıkartarak yayaları yoldan gitmeye zorluyor. Bununla beraber geniş olan bazı kaldırımlarda apartmandakiler veya buradaki işyeri sahiplerinin arabalarıyla kapatılıyor. Buna son olarak bu kaldırımların yol kısmı da eklenmeye başladı. Bir çok dükkan önünde duba veya reklam tabelaları var. Buralarda duraklamak bile mümkün değil. Bu durum yolların da bu dükkan alanlarına dahil edildiğini gösteriyor. Artık bu konuda denetleme yapması gereken kişilerin harekete geçmesini istiyoruz” dediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Sözümüz Senettir”Önceki Haber

“Sözümüz Senettir”

“Meydan Okuyorum”Sonraki Haber

“Meydan Okuyorum”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar